avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Sunt insarcinata in 24 de saptamani, mai ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Sunt insarcinata in 24 de saptamani, mai am un pic ...

Buna seara! Sunt insarcinata in 24 de saptamani, mai am un pic si pot intra in concediu maternal, intrebarea mea este daca imi pot face dosarul de indemnizatie , pot merge si la servici in continuare pana aproape nasc? Sa iau si indemnizatia pentru cele 63 de zile inainte de nastere si salar? Si inca o intrebare , daca ma intorc la servici cand copilu are un an , beneficiez in continuare de indemnizatia de crestere copil si de salar? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: AndreeLoredana , utilizator 12:17, 11 Ianuarie 2023
Nu puteti cumula indemnizatia pentru concediu de maternitate cu salariul.

Daca reveniti la munca din CCC, nu primiti indemnizatie ci stimulent de insertie pentru care trebuie depusa o cerere la AJPIS.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Adica de la 7 luni de cand am eu dreptul sa intru in concediu de maternite, nu mai pot continua serviciul? Am de ales ori servici ori concediu? ca asta nu inteleg , cineva spunea ca a mers la servici pana aproape a nascut si cand au intrat banii , a luat si pe cele 63 de zile inainte se nastere.

Cornel Vasile a scris:

Nu puteti cumula indemnizatia pentru concediu de maternitate cu salariul.

Daca reveniti la munca din CCC, nu primiti indemnizatie ci stimulent de insertie pentru care trebuie depusa o cerere la AJPIS.

Inseamna ca persoana respectiva a fost platita la negru . Concediul de maternitate - de sarcina si lauzie , prenatal si postnatal - este un concediu medical , pentru protectia dvs. si a copilului dvs. Iar rostul indemnizatiei este sa va asigure mijloacele de trai in aceasta perioada , nu sa va rotunjiti veniturile . Daca nu aveti nevoie de aceasta protectie , nu o solicitati si munciti in continuare , ca nimeni nu va obliga . Obligatoriu e doar concediul de lauzie de minim 42 zile dupa nastere , asta ca sa puteti apoi solicita CIC . Daca va intoarceti la munca dupa 1 an , inseamna ca renuntati la CIC si primiti - pe langa salar - un stimulent de insertie , nicidecum indemnizatia de crestere copil .
Acum am inteles , multumesc mult!

CHKa a scris:

Inseamna ca persoana respectiva a fost platita la negru . Concediul de maternitate - de sarcina si lauzie , prenatal si postnatal - este un concediu medical , pentru protectia dvs. si a copilului dvs. Iar rostul indemnizatiei este sa va asigure mijloacele de trai in aceasta perioada , nu sa va rotunjiti veniturile . Daca nu aveti nevoie de aceasta protectie , nu o solicitati si munciti in continuare , ca nimeni nu va obliga . Obligatoriu e doar concediul de lauzie de minim 42 zile dupa nastere , asta ca sa puteti apoi solicita CIC . Daca va intoarceti la munca dupa 1 an , inseamna ca renuntati la CIC si primiti - pe langa salar - un stimulent de insertie , nicidecum indemnizatia de crestere copil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal YONYA YONYA Buna ziua,angajatorul doreste sa intru in concediu prenatal deoarece nu-mi mai pot indeplini toate sarcinile dinnainte (ridicatul marfii si expunerea ei) ce ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal postnatal mikaemy mikaemy Buna ziua!Va rog sa ma ajuta-ti daca se poate raspunzandu-mi la urmatoarea intrebare :Este posibil sa stau in concediu prenatal+postnatal mai putin de 126 de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2014 utilizator86 utilizator86 Buna seara. 1. Sotul meu este in cresterea copilului. Peste 5 luni eu trebuie sa nasc din nou. Se poate ca sotul meu sa ramana in cresterea copilului pentru ... (vezi toată discuția)