avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate andynyul

Activitate andynyul

Viceprimar membru in C.A. al scolii din reteaua UAT.

Buna ziua. Poate fi membru al Consiliului de administratie al scolii din comuna, viceprimarul comunei ?
Art.87 alin.d arata in exceptie ca poate fi.
Vechea formula a legii respective spunea clar, ca nu poate fi, modificarile aduse prin Legea 128/2017 arat exceptiile.
Va multumesc
Buna ziua ! Am un "Libret de economii cu dobanda si castiguri" emis in anul 1974, cu un ultim sold de 250 lei in anul 1989 mai. Am citit fel de fel de stiri despre restituirea banilor, insa nu inteleg pana la urma cine primeste inapoi, doar cei care au depus bani pentru a castiga autoturisme, sau si ceilalti pentru care era doar depozit cu dobanda ? Ce ar trebui sa fac? Multumesc anticipat.
Buna ziua !
As dori sa cer o parere despre o situatie de Introducere fortata in cauza in calitate de parat.
Pe scurt: am avut niste rude care au decedat, in urma lor s-a facut succesiune doar pentru casa, nu si pentru terenurile agricole pe care le detineau.
Aceste rude erau rude din partea bunicii mele din partea tatalui meu. Fiindca si tatal meu este decedat eu am ramas urmatorul urmas, cu sora mea si inca doi verisori., deci am fi 4 persoane.
Totul a incepul anul trecut, cand se tot trimiteau citatii pe numele bunicii mele, care era deja decedata la data respectiva, chiar si tatal meu.
Obiectul cauzei sunt niste terenuri agricole ramase de la rudele amintite in introducere, terenuri pentru care nu este emis Titlu de proprietate, dar fiindca reclamantul vrea si poate dovedi cu acte, respectiv contract de vanzare-cumparare, ca este proprietarul uneia dintre cele 5 parcele care fac obiectul acestui proces, eu am fost introdus fortat in cauza, deoarece nu am semnat Fisa de punere in posesie, pentru ca desi am solicitat comunicarea sumei care ar reprezenta taxele si impozitele referitoare la aceste terenuri, nu am primit raspuns clar de la Primaria respectiva, Mai mult, mi-au solicitat copia buletinului meu sa incarce impozitul pe numele meu, desi eu inca nu am fost de acord cu nimic, nu am semnat nimic, pentru ca nu sunt sigura daca ma intereseaza sau nu aceste terenuri. in plus, suntem patru persoane care ar trebui sa stie de acest lucru, insa orice este treimis doar mie.
Va rog sa ma lamuriti, ce trebuie sa fac eu la infatisarea de saptamana viitoare, pentru ca habar nu am, ca nu as vrea sa platesc taxele pentru acest proces, daca ies ca am pierdut, pentru ca nici nu am ce cauta in acesta.
Si nu as vrea sa platesc retroactiv pe 5 ani niste impozite.
Multumesc
Multumesc frumos !
Casa este pe numele soacrei si socrului decedat.
Noi intre timp am divortat, fiica mea a ramas in casa cu tatal ei, insa din cauza ca vrea sa duca o femeie noua in casa, pe care nici fiica mea nu vrea, nici soacra, care sta si ea in curte comuna cu fiul si nepoata, am vrea sa sarim peste succesiune cumva, deoarece costa f mult in jur de 2500 euro, am vrea sa aiba si fiica mea parte din casa.
Momentan, socra mea avand dreprul la 5/8 din casa, dupa sotul defunct, cu partea ei ar putea face orice, nu ?
3/8 ar ramane fiului ei, daca vrea.
Daca nu, poate testa intreaga casa nepoatei, sau oricui doreste ?
Buna ziua !
Poate soacra mea face testament in timpul vietii, si sa lase casa, care este pe numele ei, nepoatei ei ?
Mentionez, ca socrul meu nu mai traieste, insa succesiunea nu a fost dezbatuta, succesorii ar fi soacra mea si un singur copil de-al lor.
Ideea este, daca se poate sari peste succesiune in favoarea testamentului ?
Buna ziua !
In anul 2017 am participat la un curs de Evaluator de risc fizic,
am si obtinut Certificatul de absolvire, insa din motive obiective nu am continuat sa fac ceva in aceasta privinta, nu am avut nici PFA la vremea respectiva.
Acum as vrea sa revin asupra acestei calificari, si as vrea sa va rog sa ma
indrumati, ce trebuie sa fac mai departe, pentru a incepe sa ma ocup de evaluari.
1 - Am citit in Instructiunile nr.9/2013, la art.8 (1)- Abilitarea personalului de evaluare -ca mai intai trebuie sa ma inscriu in RNERSF. Conform alin (2) din acest articol indeplinesc conditiile cumulative
pentru a ma inscrie in acest registru.. Aici v-as intreba, cum se desfasoara aprobarea dosarului ? Scrie ca dosarul va fi analizat....asta ce inseamna ?
Daca am toate conditiile, au motiv de a respinge dosarul ? Sau este doar o formalitate ?
Exista taxa pentru asta ? Eventual, daca stiti termenul de solutionare.

2 - La art.9 alin (1) am mai citit ca, " Pana la adoptarea standardului ocupational pentru ocupatia de evaluator de risc la securitate fizica,
analizele de risc pot fi elaborate de specialisti cu O VECHIME IN DOMENIUL EVALUARII MAI MARE DEE 5 ANI, inscrisi in RNERSF"
5 ani vechime in evaluare ????
Cand as dobandi aceasta vechime daca nu am posibilitatea de a face ?

Va-rog frumos, sa ma lamuriti cu aceste probleme, sa vad daca ma pot apuca de ceva .
Precizez, nu lucreaza la alta societate, ci lucreaza clandestin, la constructii case la particulari.
Buna ziua !
Cum poate fi sanctionat un angajat, care in timpul concediului medical, lucreaza la negru intr-un alt loc ?
Trebuie dovedit ? Cum ?
Multumesc
Buna ziua !
As dori va-rog frumos niste raspunsuri la situatia in care ma aflu:
Eu si sotul meu, impreuna cu fiica noastra de 18 ani stam intr-o casa, curte comuna cu mama sotului meu. Socrul meu este decedat.
Casa, legal, este pe numele soacrei mele, succesiunea inca nu a fost facuta dupa moartea socrului meu.
In urma cu 20 de ani, cand ne-am casatorit, ne-am mutat la socrii mei.
Intre timp, casa respectiva, din pacate in urma unui incendiu a ars, si a fost reconstruita de la zero , practic este alta casa, insa dreptul de proprietate a ramas la fel, din cauza unor datorii mai vechi, nu am vrut sa avem nimic in proprietate personala, sa nu ne ia banca , astfel casa noua a fost intabulata tot pe numele socrilor.
Construirea casei s-a realizat in comun, toata lumea a contribuit, am avut credit bancar si noi, si socrii, care intre timp a fost lichidat.
Acum, suntem in prag de divort cu sotul meu, vom divorta de comun acord, la notar public, insa as vrea sa stiu ce drepturi am asupra casei si bunurilor aflate in casa, la care am contribuit si eu in mod egal. Eu personal am avut o mostenire din parte unei rude de-a mamei mele, 8500 dolari, pe care i-am pus tot in casa, fapt ce nu pot dovedi prin niciun act., am primit banii in mana,
Stiu ca legal nu am dreptul la casa, insa stiu ca exista un drept de uzucapiune.
Fiica noastra va ramane in casa, impreuna cu sotul meu, eu insa ma voi muta acasa la mama mea.
Stiu ca legal, trebuie facuta prima data succesiunea dupa socrul meu, in urma careia 3/8 din casa este al sotului meu, iar restul de 5/8 al soacrei mele. Sotul meu nu are frati.
Intrebare: Pot cere de la soacra mea :
1 - sa doneze partea ei de 5/8 fiicei noastre, adica nepoatei sale?
2 - pe partea aceasta de 5/8 sa am drept de uzucapiune si eu, si soacra mea ? Daca da, ce drepturi am avea amandoua cu socra mea ?
Ea ar putea sta linistita, nu va putea fi data afara din casa ?
Eu as putea merge oricand la fiica mea ?
As dori sa ramana partea mai mare fiicei noastre, ca in eventualitatea unei noi casatorii a sotului meu, sa fie in majoritate la proprietate fiica mea fata de sotul meu.
Multumesc anticipat