avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate maraursu

Activitate maraursu

Buna ziua,
am lucrat 8 ani ca economist si 2 ani ca diresctor economic in Romania. In 2015 m-am mutat in Italia si credeam ca nu mai vreau sa vad hartii si cifre, dar ele sunt pasiunea mea. Cum as putea sa procedez ca sa pot fi in masura sa lucrez si aici? Este de ajuns un curs ? Multumesc pt eventuale raspunsuri
:)
Buna ziua,
am cumparat o cladire fara terenul aferent, deoarece situatia lui era incerta. La primarie in harta cadastrala figura cu semnul intrebarii. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat si ce ar trebui facut pentru a intra in proprietatea acestuia?? Functionarul de la primarie a zis ca mi-l poate da in chirie (nu concesiune) si chiria va fi stabilita de consilieri. As putea sa dau Primaria in judecata sa vad cu ce acte se apara? Cum sa procedez?
Multumesc!#-o
In primul rand, multumesc f mult pt raspuns. Nu m-a sfatuit nimeni, ideea era ca imi doream f mult aceasta cladire si faptul ca o pot achita in rate fara dobanda m-a incantat. Eu ma gandeam, ca, dupa ce reusesc sa achit cladirea, sa pot face si actul de vanzare cumparare. Cladirea aceasta a avut mereu o situatie incerta, intrucat a facut parte dintr-un patrimoniu de stat (IAS) si cand s-a facut privatizarea, ea a fost dobandita ca obiect de inventar... Nu exista un titlu pe ea, drept pt care nu s-a putut face cadastru. Nu stiu, e totusi o cladire...chiar nu pot sa o intabulez pana la urma?
Am achizitionat de la o societate comerciala o cladire doar pe baza de factura. Cladirea nu are cadastru, prin urmare nu am putut face act notarial (nici terenul nu apartine firmei respective). Ma intereseaza in ce conditii pot dobandi si terenul pentru a putea intra in legalitate. Mentionez faptul ca aceasta factura o voi achita in termen de 36 luni. As dori sa stiu eventual cadrul legislativ.Multumesc mult pentru eventuale raspunsuri.