Am achizitionat de la o societate comerciala o cladire doar pe baza de factura. Cladirea nu are cadastru, prin urmare nu am putut face act notarial (nici terenul nu apartine firmei respective). Ma intereseaza in ce conditii pot dobandi si terenul pentru a putea intra in legalitate. Mentionez faptul ca aceasta factura o voi achita in termen de 36 luni. As dori sa stiu eventual cadrul legislativ.Multumesc mult pentru eventuale raspunsuri.
V-a sfatuit foarte prost cine v-a sfatuit sa procedati asa. Era bine daca incheiati o promisiune de vanzare cumparare la notariat, conditionand incheierea contractului de vanzare-cumparare de efectuarea intabularii de catre vanzator.In plus, chiar daca rezolvati problema terenului (pentru care, probabil, veti incheia un contract de superficie), nu veti putea intabula vreodata cladirea, doar pe baza facturii. Luati legatura cu vanzatorul si incheiati un antecontract (promisiune de vanzare)
In primul rand, multumesc f mult pt raspuns. Nu m-a sfatuit nimeni, ideea era ca imi doream f mult aceasta cladire si faptul ca o pot achita in rate fara dobanda m-a incantat. Eu ma gandeam, ca, dupa ce reusesc sa achit cladirea, sa pot face si actul de vanzare cumparare. Cladirea aceasta a avut mereu o situatie incerta, intrucat a facut parte dintr-un patrimoniu de stat (IAS) si cand s-a facut privatizarea, ea a fost dobandita ca obiect de inventar... Nu exista un titlu pe ea, drept pt care nu s-a putut face cadastru. Nu stiu, e totusi o cladire...chiar nu pot sa o intabulez pana la urma?
Mi se pare o imprudenta sa achizitionati un imobil in aceste conditii. V-ati gandit ca poate vanzatorul nu este proprietarul de drept al imobilului? Pentru orice eventualitate, luati legatura si cu un cadastrist, poate in bransa lor sunt si "portite" pentru rezolvarea unor astfel de situatii.
Vanzare teren
pesticid
Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare.
Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)