avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cladire neintabulata ,vanzare pe factura fiscala
Discuție deschisă în Executare silită

Cladire neintabulata ,vanzare pe factura fiscala

Buna ziua,

Am urmatoarea speta:

Teren + Cladire(spatiu comercial)
Teren proprietar Lichidator judiciar pentru societatea X
Cladire dobandita in instanta de Societatea Y (hotarare finala a Inaltei Curti)

Nici terenul si nici cladirea nu sunt intabulate !

Vreau sa incep sa le cumpar,terenul va fi scos al licitatie de catre lichidator la o data viitoare iar cladirea am posibilitatea de a o achizitiona prin Factura Fiscala de la societatea Y (asa am inteles de la directorul societatii Y cea care detine dreptul de proprietate conform hotararii Inaltei curti)

Problema mea este ca Societatea Y are o datorie catre un Creditor (creditorul are un proces castigat in instanta cum ca are de primit o suma de 60.000ron,intre timp am gasit si un executor judecatoresc care sustine ca se ocupa de acest dosar,si care sustine ca a trimis la Oficiul de Cadastru o adresa pentru a se pune sechestru sau sa se inscrie datoria pe imobil(cladire))

Intrebarile sunt:

1.Pot cumpara cladirea printr-o simpla factura ?(eu fiind persoana fizica)/ce alte acte ar mai trebuii sa fac pentru a prelua dreptul de proprietate?
2.Cum pot afla daca executorul judecatoresc a reusit sa puna sechestru sau poprire sau orice altceva, pe cladire,desi ea nu este intabulata?!
3.Pot sa ma trezesc ca ii voi da banii pe cladire si apoi sa gasesc o poprire sau ceva de genul pusa pe cladire in asa fel incat sa nu o pot trece pe numele meu desi eu am achitat factura?
4.Daca societatea Y intra in insolventa in urmatorii 3 ani,un lichidator judiciar imi poate anula transferul (factura de vanzare cumparare si implicit dreptul de proprietate??)
Cel mai recent răspuns: catalinnnr , utilizator 12:23, 18 Februarie 2013
Unde sa fie inscris sechestrul daca imobilul nu este intabulat?

Sunt mai multe aspecte neclare aici. Nu puteti merge pe "am inteles.." sau "sustine..". Aveti nevoie de toate documentele, care sa poata fi verificate inainte de a va hotari daca se merita sau nu sa cumparati acest imobil.
Tocmai asta as vrea sa aflu,daca cladirea este neintabulata se poate pune vreun fel de sechestru sau poprire?!
Executorul mi-a adus o somatie prin care cheama pe societatea Y la biroul sau pentru "solutionarea dosarului". Cautand pe internet am gasit acest dosar ca fiind un imprumut nerestituit de catre societatea Y.
Se poate inscrie somatia de catre executor in Registrul de inscriptiuni si tarnscriptiuni si se poate executa astfel imobilul.
Nu puteti sa cumparati imobilul in baza unei facturi sau daca o faceti, ulterior va trebui sa mergeti in instanta si sa cereti pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare cumparare. Daca procedati astfel, fiind o executare inceputa deja, imobilul poate fi adjudecat de o alta persoana iar dvs neavand un titlu de proprietate valabil, ramaneti cu o factura si niste bani dati degeaba. Puteti sa vorbiti cu proprietarul cladairii sa faca un cadastru si sa intabuleze dreptul de propreitate mai apoi sa semnati un contract de vanbzare cumparare la notar (din banii de la dvs isi plateste creditorii si nu sunt probleme).

Inca ceva: in hotaraeea le la inalta curte, s-a castigat doar cladirea sau si terenul de sub ea/drept superficie pt teren? Mi-e greu sa cred contrariul insa sunt curios.

Va multumesc pentru raspuns.

In hotararea inaltei curti s-a castigat doar cladirea,nu exista nici o mentiune despre acordarea unui drept de superficie sau ceva de genul.
Am vreo posibilitate sa aflu daca exista mentiunea inscrisa in registrul de inscriptiuni si transcriptiuni?
Daca aflu ca inca nu exista aceasta mentiune, in viitorul apropiat imi va putea fi contestat dreptul de proprietate?(asta in cazul in care voi trece si de instanta si imi va fi acordat titlu de proprietata)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superficia ( dreptul de superficie) mondanicolaetoma mondanicolaetoma Cand superficia sau dreptul de superficie poate devenii propietate sau sa ai drept de propietate ? In situatia de fata, este vorba de un teren apartinand ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara teren PPPP PPPP Sunt chirias al unui imobil ce este construit de o societate (A) pe terenul altei societati (B ) fara un acord scris pentru utilizarea terenului intre cele ... (vezi toată discuția)
Superficie dislexic dislexic buna ziua, vreau sa incep cu o cunostinta constructia pe terenul acestuia a unui imobil, cu contributie in bani in mod egal. nu stiu ce mijloc juridic ... (vezi toată discuția)