avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate cecilia11

Activitate cecilia11

Nu am avut beneficii din partea respectivei firme. Masina este doar in folosinta mea, fiind in proprietatea unei societati de leasing, iar firma care mi-a cedat-o spre folosinta, conform contractului de leasing, este firma utilizatoare.
Buna seara

Multumesc pentru raspuns;
precizez : in urma banilor primiti de catre firma utilizatoare de la mine (bani proveniti in totalitate de la tatal meu), pe langa dispozitia de incasare am mai primit o hartie din partea firmei, in care se spune ca : " primesc autoturismul spre folosinta in vederea promovarii produselor firmei respective " - In acest caz, masina mai poate fi considerata bun comun ?
am divortat, pe cale amiabila, la 31.03.2008; in iunie 2007, am platit unei firme, o suma de ......... EUR, pentru o masina de import (am primit pentru banii dati o dispozitie de incasare de la firma respectiva - sunt oameni corecti); masina este in leasing, firma fiind de drept utilizator pana spre sfarsitul anului 2008; urmeaza ca spre sfarsitul anului 2008, la expirarea perioadei de leasing, sa facem actele, masina trecad-o pe numele meu;

- banii pentru masina au fost dati de tatal meu, dar pe dispozitia de incasare eliberata de firma utilizatoare a fost trecut numele meu

- pana acum n-am facut partajul cu fostul sot

Intrebare : daca trec masina pe numele meu exista posibilitatea ca fostul sot sa atace acest lucru in instanta si sa spuna ca banii am fost dati in perioada casatoriei si el sa primeasca 1/2 din suma platita pentru masina drept despagubire ?; dar daca trec masina pe numele tatalui meu (banii erau ai lui si nu ai nostrii) este mai bine ?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi
Din pacate nu prea s-a inteles in ce consta nelamurirea mea. Cunosc modul de calcul asa cum mi-a fost descris pe acest forum, dar il cunosc din deductii facute din calculul lunar prezentat de firma...Acest calcul l-am comparat cu cel al altor 2 firme...Sumele rezultate care mi-au fost atribuite la plata sunt cu cca 30% mai mari decat ale vecinilor de pe aceeasi coloana...Credeti-ma sunt toba de calcule...Si tocmai de aceea facand calculul pe pausal la aceeasi valoare a facturii as fi platit mult mai putin, adica rezonabil.
Intrebarea mea era daca , tot blocul avand repartitoare, pot ramane cu plata pe pausal? Asociatia de locatari poate avea vreo pretentie in aceasta situatie?
...fiindca daca e asa cum gadesc eu adica:
- 20 % din factura - spatii comune
- calcul pausal ptr apartamentul meu (toate apartamentele fiind dotate cu repartitoare) din restul de 80% din factura
- (80% din factura - calcul pausal) restul apartamentelor in functie de algoritm.
Daca ar fi asa...cu siguranta as plati mai putin, fara sa fac nici un pic de economie. Adica cu termostatele deschise la maxim.
Logic asta ar fi calculul.
Eu aici vorbesc de repartitoare tip vechi...Daca as avea din cele noi care se citesc fara accesul in apartament , nu mi-as mai bate capul. Tocmai ca sunt f riguroasa si urmaresc orice cheltuiala ...am urmarit modul de calcul si l-am comparat cu al altor firme...am umarit inregistralile repartitoarelor pe zile lucratoare si zile de weekend...si totul este aleator fiindca intr-o luna eu pot sa am unitati mai putine dar fiindca totalul unitatilor inregistrate in bloc e si mai mic (fiindca nu se declara corect) la aproximativ aceeasi valoare a facturii, atunci eu platesc mai mult decat intr-o luna in care am avut inregistrate mai multe unitati si teoretic ar fi fost mai cald.
Eu intreb pe cineva cunoscator unde gasesc modul de calcul in vigoare al defalcarii cheltuielilor de incalzire in cazul repartitoarelor? Este sau nu reglementat acest calcul?
Buna Elga50! N-am stiut de chestia cu Memoria .Oricum nu cred ca ar da rezultate fiindca din cate mi-a spus si administratorul sunt locatari care pur si simplu le dau jos de pe calorifere...si ca n-are cum sa intre in apartamentul lor...Este o mare pacaleala chestia cu repartitoarele fiindca nu platesti cat consumi. La noi in bloc 20% din totalul cosmului se imparte intre toti locatarii (reprezentand caloriferele de pe casa scarii si eventualele pierderi) iar restul de 80% se imparte la totalul unitatilor inregistrate la toate aparamentele si apoi ptr fiecare apartament valoarea unitatii se inmulteste cu unitatile inregistrate in acel apartament. Nu se tine cont de orientare (Nord, Sud) ...repartitoarele nu sunt montate la jumatate cum am auzit ca ar trebui...Exista reglementare in acest sens?
maiam a scris:

Cereti sa fiti debransati de la caldura intrucat nu aveti cu ce plati. In functie de raspuns vom gasi o rezolvare.

Nu se pune problema ca nu am cu ce plati...Nu-mi place sa fiu inselata! X-(Ne-am pus repartitoare tocmai pentru a plati doar ceea ce consumam. Din pacate e o mare pacaleala!
Buna Ziua,
Locuiesc intr-un bloc in care toate apartamentele sunt proprietate personala. In urma cu 5 ani s-au montat repartitoare de caldura pe toate caloriferele, mai putin cele de pe casa scarii. Citirea repartitoarelor se poate face numai daca ai acces in apartament. Firma care a montat repartitoarele, are un salariat care se prezinta lunar pentru citirea acestora, la o data anuntata cu cel putin 7 zile inainte. In sezonul de iarna 2007/2008 inainte de a se furniza agent termic, s-au readus repartitoarele la zero, insa pe parcursul sezonului, s-a impamantenit obiceiul la tot mai multi locatari, de a nu se permite accesul reprezentantului firmei in apartament pentru citire si doar i se comunica citirea (corecta sau nu) de catre locatar , sau de catre un vecin . La sfarsitul sezonului nu s-a facut o citire in comisie cum ar fi fost normal (asa zic eu)
Eu am in acest bloc un apartament cu trei camere si in conditiile in care intre orele 6.30-17.30 caloriferele au fost inchise (pe pozitia de inghet) iar in intervalul 17.30-6.30 robinetele erau deschise (pe pozitia 3 economic) numai la 3 calorifere din 5 (sufragerie, dormitor si baie) am avut cheltuieli lunare doar cu incalzirea intre 280-390 RON lunar (cea mai mare suma sau printre primele 3 din bloc). Daca repartizarea cheltuielilor s-ar fi facut pe pausal, as fi platit in jur de 160-230 RON (stiu asta, intrucat am facut o simulare de calcul, pe programul utilizat de administrator la defalcarea cheltuielilor cu incalzirea inainte de montarea repartitoarelor de caldura).
In vara aceasta s-a propus inlocuirea actualelor repartitoare cu repatitoare care pot fi citite electronic fara accesul in apartament si care detecteaza frauda ( mutarea acestora sau demontarea lor) dar majoritatea locatarilor nu au fost de accord si in concluzie vom ramane cu cele vechi. Ma gandesc cu groaza la sezonul de iarna 2008/2009 cand probabil voi plati la fel de mult sau chiar mai mult si voi avea si frig in casa.
Va intreb: pot refuza pur si simplu defalcarea cheltuielilor pe baza repartitoarelor si astfel pentru apartamentul meu sa se faca calculul pausal? Este acest lucru un delict, o contraventie (nu stiu cum sa-i spun)?Eu sunt convinsa ca in acest caz voi plati mai putin. Pot incheia un act aditional cu firma care face defalcalea cheltuielilor in acest sens? (Spun cu firma, fiindca nu administratia a facut contract de defalcare a cheltuielilor de incalzire, ci fiecare locatar in parte)
Daca nu se poate acest lucru ce iesire am din situatia aceasta? Cum pot actiona sa determin inlocuirea repartitoarelor?
Multumesc anticipat tuturor celor care ma vor ajuta sa gasesc o solutie convenabila.
Multumesc mult Cora2006!
Nu se tine cont insa, de faptul ca am aflat de expertiza falsa in 2002 si ca in 2005 am intentat proces pentru reintrarea in posesie a terenului pentru care s-a efectuat expertiza cadastrala falsa? Proces care a fost castigat.