1. In 1997, o persoana cumpara un teren pe o strada din Bucuresti, pe baza de contract de vanzare-cumparare in care nu se mentioneaza numar postal. Instrainarea se perfecteaza, fara ca vanzatorul sa fi facut imprealabil intabularea imobilului. In acelasi an 1997, noul proprietar solicita unui specialist, sa-i efectueze o expertiza cadastrala pentru stabilirea amplasamentului, desi imobilul nu era identificabil din lipsa numarului postal.
Mentionez ca pe respectiva strada nu se afla nici o imprejmuire si nici o constructie, zona fiind expropriata.
Specialistul angajat, amplaseaza imobilul ad limitum.
Pe baza expertizei false, cumparatorul intabuleaza imobilul si primeste numar postal, de la Primaria Municipiului Bucuresti.
Mai mentionez ca in contractul de vanzare-cumparare, partile precizeaza ca terenul respectiv nu a fost expropriat.
2. In 2002, in baza Legii 10/2001, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Decizie, recunoaste unui petent, pe baza de probe legale, dreptul de proprietate pentru terenul expropriat.
Pe baza deciziei date , Primaria Municipiului Bucuresti, restituie si pune in posesia petentului, numai o parte din teren, diferenta fiindu-i refuzata, invocandu-se ca este proprietate privata, fiind imprejmuita.
3.Acest teren imprejmuit si nerestituit, a facut obiectul unui proces civil, in urma caruia Instanta recunoaste ca reclamantul (acelasi cu petentul de la punctul 2) este titularul in drept si obliga pe parat (cumparatorul de la punctul 1) sa lase in deplina proprietate si linistita posesie terenul respectiv expropriat.
Intrebare: Prorietarul real (petentul de la punctual 2), privat initial de dreptul sau din cauza falsei expertize cadastrale, realizata in 1997, poate deschide dupa 11 ani actiune civila si poate solicita daune materiale expertului care din lipsa de deontologie profesionala si rea intentie i-a provocat daune majore?
Cel mai recent răspuns:
Corina Capotã , Avocat
16:40, 6 August 2008