avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzatorul dupa 14 ani revendica metele proprietatii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzatorul dupa 14 ani revendica metele proprietatii vandute

Ajutor!
Buna ziua!
La sfirsitul anului 2000 am cumparat una casa cu gradina in posesia careia am intrat imediat.
Mentionez ca metele proprietatii cumparate sunt aceleasi si la data de azi, ca si in ziua cumpararii imobilului.
Arat ca la data de 13 aprilie 2014 numitul vinzator mi-a tulburat posesia imobilului pe care mi l-a vindut in urma cu 14 ani, amplasind un tarus pe proprietatea mea cu scopul de a modifica meta din spatele casei mele si terenul vecin (teren in posesia caruia doreste sa intre), prin aceasta micsorindu-mi spatiul din spatele casei.
Arat ca terenul vecin din spatele casei cit si terenul imobilului cumparat au fost proprietatea C.A.P., facind parte dintr-un tot (0,30 ha), care se intinde intre doua strazi. Acest teren (0,30 ha), in anul 1951, a fost dat in posesia vecinului a carui gradina se intinde pina pe strada mea,iar in anul 1988 vinzatorul a obtinut din acest teren (0,30 ha) de la Primaria comunei, fiind si el membru CAP, prin act cu dare de plata, 250 mp., teren cu care s-a intabulat in Cartea Funciara si pe care a construit casa de locuit, pe care ulterior mi-a vindut-o mie (anul 2000). Primaria a onorat vecinului pentru terenul dat vinzatorului un alt teren in extravilan.
In decursul anilor, vinzatorul si-a extins proprietatea (gradina) inspre strada opusa, creand un excedent, ajungind la 0,06 ha., fixand astfel metele si imprejmuind terenul, fara a avea discutii cu vecinul (acestia fiind colegi de munca la CAP).
La sfarsitul anului 2000, mi-a vindut mie imobilul cu gradina, aratandu-mi metele proprietatii si fara a face vorbire despre existenta excedentului.
Dupa mai multi ani, cu ocazia unor reparatii la gard, am efectuat o masuratoare a terenului si am constatat excedentul. Urmare a acestui fapt, am luat legatura cu vecina cu a carei gradini ma invecinez. Din discutiile cu aceasta a rezultat ca nu intentioneaza sa revendice excedentul, motiv pentru care am declarat suprafata de teren totala la Registrul Agricol al Primariei comunei si am devenit platitor de impozit.
Vinzatorul, cunoscind situatia terenurilor, de aceasta data incearca sa intre in posesia terenului din spatele casei mele (gradina vecinei), intentionind mai apoi sa-mi ia si mie excedentul, pe care la data vinzarii imobilului, in calitate de proprietar-vinzator mi-a vindut si excedentul.
Mentionez ca vinzatorul, de ultima ora, incearca obtinerea unei adeverinte de punere in posesie de la Primaria comunei pentru gradina din spatele casei mele, intentionind apoi sa intre si in posesia excedentului pe care mi l-a vindut.
Cele expuse mai sus corespund realitatii intocmai, iar pe aceasta cale va rog mult sa ma sfatuiti cum ma pot apara in aceasta situatie.
Cu deosebit respect, va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:12, 23 Aprilie 2014
doar bănuind ce sunt alea mete, nu aveți împotriva a ce vă apăra. terenul dumneavoastră ca suprafață e cel trecut în acte. ori vecinul își revendică ceea ce dumneavoastră folosiți ca și excedent peste ceea ce e trecut în acte. dacă se face o expertiză cadastrală, expertul se uită la actele de proprietate și aia constată. fără excedent.
daca vi l-a vandut la notar nu vad ce probleme sa existe.daca insa nu situatia este dificila, deoarece cel care are acte va si propietar de drept.
Imi cer scuze pentru ca nu m-am facut inteles. Nu vecinul revendica excedentul de teren, ci chiar vinzatorul care mi-a vindut casa cu gradina cu tot cu excedent. Acesta, azi, incearca sa intre in posesia gradinii vecinului din spatele casei mele, incercind si obtinerea unei adeverinte de punere in posesie de la Primaria comunei pe aceasta gradina a vecinului, ca mai apoi sa ma deposedeze si pe mine de acel excedent pe care acesta mi l-a vindut in urma cu 14 ani, in calitate de proprietar.
problema e urmatoarea: - in actele notariale (contract vinzare-cumpartare) figurez cu casa si gradina pe o supafata de teren de 250 mp. teren pe care vinzatorul la primit de la Primaria comunei prin act de dare cu plata in anul 1988. Acesta (vinzatorul) dupa punere in posesie s-a extins abuziv cu terenul primit ajungind de la 250 mp. primiti la 600 mp. teren pe care la imprejmuit cu gard astfel creind un excedent. Arat faptul ca vecina in terenul careia acesta a intrat nu a comentat gestul acestuia nici atunci si nici azi. Astfel eu in anul 2000 am cumparat casa si gradina cu 250 mp. cu acte in buna stare unde exista si excedentul. Azi, dupa 14 ani de la cumpararea imobilului vinzatorul revendica excedentul si nu vecina de la care acesta practic a furat. Arat ca vecina si-a facut masuratore topografica fara a revendica nimic.
Inteleg ca nu are acte, pe ce baze il revendica? N-are nici posesie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa vanduta cu excedent de teren din proprietatea altcuiva francisc1959 francisc1959 Buna ziua! As avea nevoie de sfatul Dvs. in urmatoarea situatie: In anul 2000 am cumparat o casa cu gradina. Mentionez casa si gradina erau imprejmuite ... (vezi toată discuția)
Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Probleme la întăbulare: suprafața din contract v-c, extras cf și măsurători topo mai mare decât pe titlul de proprietate RaduIgnat RaduIgnat Comentariu tau va fi aprobat de un moderator. Bună ziua, vă prezint situația cu care mă confrunt, cât mai condensat posibil: • părinții mei au ... (vezi toată discuția)