avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare puncte cadastrale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare puncte cadastrale

Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Detin un teren atribuit prin Ordinul Prefectului de 190 mp, casa fiind cumparata pe legea 112, iar la data atribuirii eram in indiviziune cu alti proprietari si imparteam o curte comuna cu o suprafata totala, impreuna cu constructiile, de 760 mp (cat figura pe vechiul numar topo). Inainte de a cumpara casa, am construit un gard de imprejmuire spre strada, pentru protectia cladirii, insa aceasta imprejmuire si, implicit, terenul alipit de 14 mp nu a fost numerotat cu un numar cadastral distinct (apare insa in planul urbanistic marcat cu rosu pe harta). La iesirea din indiviziune pe cale judecatoreasca, prin expertiza topo, m-am trezit ca acel teren face parte din intreg , in proprietatea mea si, astfel,mi-a fost restrans terenul dinspre curte, ceea ce nu este deloc convenabil, deoarece am investit in perimetrul meu de curte, imprejmuit si acesta, de asemenea. Culmea este ca pe harta GIS apare o suprafata totala de 774, iar eu detin mai mult teren decat in acte (199mp in loc de 190), la fel si vecinii (575 in loc de 570), fiindca imprejmuirea din curte a fost facuta pe o suprafata mai mica decat imi revenea de drept. Cum se poate cere rectificare limitelor de proprietate in acest caz, in care nu exista o intelegere cu vecinii mei, iar terenul de 14 mp nu este identificat distinct? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mia3 , utilizator 09:54, 23 Septembrie 2015
Conform disp L nr 7/1996 rectificarea notarilor de la ocpi se poate realiza fie prin document autentificat,fie prin hotarare judecatoreasca definitiva
Avand in vedere ca in cazul dv nu exista posibilitatea solutionarii amiabile,ramane varianta actiunii in instanta de judecata
Multumesc pentru raspuns.
Vreau sa stiu daca pe cale judecatoreasca vor fi admise probe cu martori, care sa declare ca imprejmuirea din strada a aparut intre timp, ca ea nu exista pana la un anumit moment.
Si de asemenea, cum este posibil ca harta GIS sa contina alte date decat cele din schita mea inregistrata la OCPI?
Si mai vreau sa stiu daca terenul, parte din strada nu poate fi trecut, cu numar de cadastru separat de catre Primarie, din oficiu, printr-o expertiza platita de mine, in proprietatea Statului Roman, astfel pentru rectificarea limitelor de proprietate, asta m-ar ajuta enorm. Stiu ca suprapunerea virtuală este de regulă generată de erori de măsurare şi prelucrare a datelor, conform art. 27. alin. (1) lit. a) al Regulamentului (Ordinul nr.634/2006) şi, în general, soluţionarea suprapunerii virtuale a imobilului se face prin repoziţionare în plan, chiar fără acordul proprietarului, din oficiu, de către consilierul de cadastru, în baza unui referat de constatare aprobat de şeful de cadastru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de expertiza judiciara gresit Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara , In anul 2008, in urma unei actiuni de uzucapiune s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila prin care eram pusi in proprietate de drept. Am ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 ...  B . Costel B . Costel Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 alin 2 ord 700/2014 . Pe cale judiciară. (vezi toată discuția)