avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate User1234598

Activitate User1234598

Bună. Se dă următoarea situaţie: mama a doi copii majori doreşte să dea/doneze/cedeze, partea dânsei dintr-un imobil copiilor, la notar. Acum eu vin şi vă întreb, care sunt condiţiile pentru a face asta? Trebuie îndeplinite anumite cerinţe? Sau cineva poate da partea sa altcuiva indiferent de orice?! Ţin să menţionez că acest imobil nu este intabulat iar persoana respectivă are şi un credit bancar restant cu o suma de aproximativ 11.000-20.000 ron. Acest lucru poate impiedica procedura de predare a bunului catre copii? Aştept răspunsurile dvs precise şi exacte. Mulţumesc!
Bună tuturor. Vin cu o chestiune care poate părea ciudată pentru unii. Şi anume.. doresc să realizez un testament care să inculdă următoarele dorinte dupa trecerea mea în nefiinţă:
•Inhumarea total exclusă.
•Incinerarea trupului.
•Orice fel de ceremonie religioasă să nu aibă loc.
•Cenusa rezultata în urma incinerării(sau o parte) răspândită în natură(mare, ocean etc)
•Nu doresc loc de veci.

Pentru mulţi, mai ales în societatea ortodoxa de la noi, poate părea deplasat şi de neînţeles, insă sunt dorinţele mele după deces. Vă rog să îmi spuneţi dvs în ce măsură se pot realiza aceste lucruri, luând în vedere legislaţia românească. De exemplu, există posibilitatea ca o persoană decedată să nu figureze unui loc de veci? Aştept răspunsurile din partea voastră. O zi bună!
Bună. Revin din nou cu o nelămurire.
Părinţii mei sunt restanţi 144 zile la bancă cu suma de 11.000 lei. Casa încă nu este intabulată, vor sa divorţeze însă nu prea se înţeleg, niciunul nu mai vrea să plătească dând vina unul pe altul, parcă sunt doi proşti. Acum vin şi vă întreb, în aceste condiţii, ei doi pot ceda la notar casa nouă celor doi copii majori? Sau fiind banca la mijloc şi restanţele nu este posibil? De ex. taicămiu a spus că dacă mama îşi cedează partea copiilor, o va face şi el şi preia el toate costurile, implicit pe cele de la bancă, oarecum el nu vrea să plătească şi după aceea mama să vină cu cineştie cine să beneficieze de casă. Din ce m-am informat băncile nu mai au dreptul să apeleze la executarea silită. Cât credeţi că poate dura până să se ajungă la vânzarea cadei pt acoperirea datoriilor? Cam cât timp vom avea după expirarea celor 30 de zile pentru a face rost de bani? Mulţumesc anticipat pentru răspunsuri şi sper că m-am făcut înţeles.
Mulţumesc pentru răspuns.

Dapix a scris:

Vă poate dona casa la amândoi 50/50% și fără să divorțeze vreodată. Iar daca divorțează, nu vor mai avea lucruri de partajat, și vor putea face divorțul la notar.

Mulţumesc pentru răspunsul dvs.
Dorinţa părinţilor e ca să rămână ambilor copii. Nu îmi doresc eu în mod special, nu m-ar deranja dacă ar rămâne doar surorii mele. Însă amândoi suntem de acord să fie 50/50.

raluk0207 a scris:

"pentru ca sora mea locuieşte în acea casă şi aşa vreau să şi rămână, nu e vorba că am eu pretenţii la bunuri."

Păi aveti sau nu? Va intereseaza ca părinții să vă dea si dvs sau doar surorii?

Dacă este ca locuința sa ramana amandurora, părinții va pot dona imobilul dvs si surorii in cote egale de 1/2, cu rezerva dreptul de uzufruct viager.
La divorț nu o sa mai fie partajat, pentu că imobilul nu va mai fi proprietatea părinților

Ei locuiesc deja deparat. Tatăl meu a rămas în casă iar decizia mamei a fost sa se mute în altă parte.

gi-jane2 a scris:

fara legatura cu divortul, v-o poate dona amandurora la notar si sa isi pastreze drept de uz viager.
ei ar avea unde sa stea separat ?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se poate cum vreți.
Mergeti la notar ca sa va explice variantele ca sa vedeți dacă va intelegeti.
Sa va dea si un drept de contract.

Bună ziua. Am nevoie de ajutorul dumneavoastră, a celor care cunoaşteţi, pentru a-mi lămuri anumite lucruri. Situaţia mea: Familie alcătuită din 4 persoane, 2 părinţi şi 2 copii. Eu sunt unul dintre copii, am 22 de ani iar sora mea are 18. Părinţii noştri doresc să divorţeze însă ei doresc ca locuinţa să rămână intactă, vor să o facă pe cale amiabilă şi casa să rămână nouă, celor 2 copii, amândurora, nu doar unuia dintre noi. Aş dori să îmi spuneţi cam care ar fi procedura notarială în acest sens ca ei să cedeze totul în favoarea noastră, a celor 2 copii, şi care sunt opţiunile pe care ei le pot alege. De exemplu ei ne pot da nouă casa având în continuare dreptul să locuiască acolo sau să vină oricând au nevoie? Aş dori să-mi spuneţi toate variantele posibile, inclusiv daca se va ajunge ca divorţul să aibă loc în instanţă. Parcă văd că acolo se va ajunge şi casa va ajunge să se împartă şi să se vândă. Nu aş dori ca acest lucru să se întâmple pentru ca sora mea locuieşte în acea casă şi aşa vreau să şi rămână, nu e vorba că am eu pretenţii la bunuri. Mulţumesc şi aştept răpunsurile care să mă lămurească. :)