avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Restanţă bancă. Divorţ şi copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Restanţă bancă. Divorţ şi copii

Bună. Revin din nou cu o nelămurire.
Părinţii mei sunt restanţi 144 zile la bancă cu suma de 11.000 lei. Casa încă nu este intabulată, vor sa divorţeze însă nu prea se înţeleg, niciunul nu mai vrea să plătească dând vina unul pe altul, parcă sunt doi proşti. Acum vin şi vă întreb, în aceste condiţii, ei doi pot ceda la notar casa nouă celor doi copii majori? Sau fiind banca la mijloc şi restanţele nu este posibil? De ex. taicămiu a spus că dacă mama îşi cedează partea copiilor, o va face şi el şi preia el toate costurile, implicit pe cele de la bancă, oarecum el nu vrea să plătească şi după aceea mama să vină cu cineştie cine să beneficieze de casă. Din ce m-am informat băncile nu mai au dreptul să apeleze la executarea silită. Cât credeţi că poate dura până să se ajungă la vânzarea cadei pt acoperirea datoriilor? Cam cât timp vom avea după expirarea celor 30 de zile pentru a face rost de bani? Mulţumesc anticipat pentru răspunsuri şi sper că m-am făcut înţeles.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:01, 25 Ianuarie 2021

User1234598 a scris:

Din ce m-am informat băncile nu mai au dreptul să apeleze la executarea silită. Cât credeţi că poate dura până să se ajungă la vânzarea cadei pt acoperirea datoriilor?

Informația e falsă. La creanțe de peste 10.000 lei se trece la executarea silită imobiliară. Nici o lege nu oprește creditorii să apeleze la executarea silită.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Confirm cele spuse anterior informația dvs ref la executarea silită este eronată. Pt restul problemelor ar trebui o discuție cu reprezentantii băncii si in functie de răspuns va orientati..
aia 1 mii cresc, cred ca intre timp s-au facut 20 mii
casa nu pare ipotecata din ce ziceti asa ca dureaza pana la o executare imobiliara.
sa faca actele sa v-o dea voua si sa platiti voi ratele pe mai departe
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - riscuri girant credit ipotecar zimbet zimbet buna ma numesc claudia si am girat ap pt sora mea cu mama mea care a decedat ,eu detin 75la suta din ap iar sora cu tata vitreg detin 25 la suta impreuna ,de ... (vezi toată discuția)
Executare silită din pricina unor datorii cauzate de dobânzi exorbitante iamsebastiann iamsebastiann Bună ! În urmă cu 10 ani, mama mea a contractat un credit in CHF pentru nevoi personale, iar urma exploziei cursului valutar, rata s-a dublat, ajungând la ... (vezi toată discuția)
La ce sa ma astept si cum sa procedez in cazul de fata?!- datorii la banci Andystp Andystp Buna Seara, Situatia mea este una destul de complicata incat nici nu stium cum sa o descriu pentru a fi inteleasa. Eu am fost crescut de bunici. Bunicul ... (vezi toată discuția)