avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună. Se dă următoarea situaţie: mama a doi copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună. Se dă următoarea situaţie: mama a doi copii majori ...

Bună. Se dă următoarea situaţie: mama a doi copii majori doreşte să dea/doneze/cedeze, partea dânsei dintr-un imobil copiilor, la notar. Acum eu vin şi vă întreb, care sunt condiţiile pentru a face asta? Trebuie îndeplinite anumite cerinţe? Sau cineva poate da partea sa altcuiva indiferent de orice?! Ţin să menţionez că acest imobil nu este intabulat iar persoana respectivă are şi un credit bancar restant cu o suma de aproximativ 11.000-20.000 ron. Acest lucru poate impiedica procedura de predare a bunului catre copii? Aştept răspunsurile dvs precise şi exacte. Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:57, 16 Iunie 2021
Intai de toate, trebuie intabulat.
Apoi, indicat ar fi sa vanda, nu sa doneze daca are credit de plata restanta.
Daca partea ei e in insdiviziuen cu copiii, se face partaj, da partea copiilor contra unei sulte.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire , drept de vanzare! Pishpirel Pishpirel Va salut. Intrebarea mea este : Daca sunt trecut ambii soti ca proprietari la apartament si au 5 copii, iar unul a decedat celalalt poate sa vanda ... (vezi toată discuția)
Compensare sulta cu pensie intretinere Cris1971 Cris1971 1. Ce modalitate exista ca fiica mea, majora, creditor al pensiei de intretinere in valoare de aprox 8000 lei (debitor tatal), sa poata obtine banii acestia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este ... Florea2022! Florea2022! Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este cea care baga divortul a fost la o avocata si aceasta ia zis ca cine castiga custodia copiilor ... (vezi toată discuția)