avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Compensare sulta cu pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Compensare sulta cu pensie intretinere

1. Ce modalitate exista ca fiica mea, majora, creditor al pensiei de intretinere in valoare de aprox 8000 lei (debitor tatal), sa poata obtine banii acestia dintr-o eventuala sulta pe care ar primi-o in procesul de partaj cu mine? Asta pentru ca el e complet neexecutabil si isi ascunde orice venituri si e extrem de viclean in folosirea de variante prin care el incaseaza bani dar nu-si achita datoriile. Ar putea face o cerere in procesul de partaj cu care eu sa fiu de acord, prin care sa ceara ca din sulta respectiva sa-i parvina ei suma reprezentand pensia de intretinere restanta si eu sa-i achit lui doar diferenta?

2. Pot alege modalitatea prin care sa-i platesc sulta, adica pot alege sa-i platesc intr-un cont bancar sau sunt nevoita sa platesc sulta in modalitatea aleasa de el? El are si alti creditori pe care i-as putea astfel ajuta sa recupereze cate ceva de la el, nu mi se pare moral sa-si fraudeze intr-una creditorii.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:45, 9 Octombrie 2016
Deschideți un dosar de executare și popriți conturile bancare. Plătiți sulta într-un cont bancar și suma va fi reținută. Discutați cu un executor judecătoresc.
Multumesc pentru raspuns. In cazul in care de aproximativ 4-5 ani nu a mai folosit conturi bancare si i s-au desfiintat, poate fi obligat sa-si deschida un alt cont pentru a-i vira sulta? Il pot obliga sa faca asta sau ma poate el obliga sa-i dau banii in mana sau in alta modalitate agreata de el?

In plus, care creditor are intaietate? El avea deja conturile blocate de Anaf si alti creditori deci cum pot face ca banii din sulta sa ajunga la fata pentru pensia de intretinere?
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator
Conturile blocate nu se inchid niciodata. Deci daca le-a avut blocate sunt si acum. Discutati clar cu el si ii spuneti ca daca nu ajungeti la o intelegere clara si simpla mergeti si virati banii in conturile blocate de ANAF si de ceilalti creditori si deci nu va vedea nici un ban. Nu are ce face si nu va poate ataca cu nimic daca faceti asa ceva. Altfel ii dati banii in numerar si opriti pensia alimentara. Chiar daca ar incerca sa va execute cu executorul tot nu ar vedea un ban pentru ca transferul s-ar face prin banca si banii s-ar duce intai la creditori (asta i-o puteti explica pe indelete ca va fi o sarcina personala sa ii anuntati creditorii sa isi ia partea). Oricat de rau intentionat e banii cred ca ii vrea.
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2016
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare vulpoi vulpoi Buna seara! As dori sa stiu in cazul in care o societate are contul blocat la banca unde isi desfasoara toate operatiunile bancare poate de schide un cont la ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)