avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este ...

Buna ziua, urmeaza sa divortez, am 3 copiii minori, sotia este cea care baga divortul a fost la o avocata si aceasta ia zis ca cine castiga custodia copiilor castiga si casa.... urmand sa ma despagubeasca ... dar casa a fost achizitionata prin prima casa si pretul a fost 59.000 euro si m-ai avem de achitat 48.000 euro .... pretul casei a ajuns in momentul actual la vanzare 90.000-100.000 euro. Avocata ia zis ei ca ma va despagubi suma care sa achitat pana in momentul de fata adica din 11.000 euro jumatate 5.500 euro. Intrebarea este nu se trimite un evaluator care sa evalueze casa si conform studiului pietei se calculeaza cat se vinde in momentul partajului ?
Si inca o intrebare: conteaza venitul pe cartea de munca cat am avut fiecare ? Ca de exemplu la mine a fost minimum pe economie iar ea a avut 8.800 ron pe cartea de munca.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
Florea2022!, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florea2022! , utilizator 16:14, 16 Iunie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, contează si venitul se pleaca de lq prezumtia ca ati contribuit egal, insa poate solicita o cota mai mare.
Da, se va evalua casa la data partajului si se va tine cont si de ce suma mai e de platit.
Nu e obligatoriu ca cel care ia copiii, sa ia si casa, dar are sanse mari datorita venitului, pt faptul ca poate plati ratele si pe mai departe.
@florea Dvoastra de ce nu aveti un avocat? Nu va permiteti sau considerati ca nu aveti nevoie? Credeti ca va va reprezenta @gi-jane sau altcineva de pe aici?! Data fiind situatia oficiala a veniturilor obtinute, sunteti intr-un vadir dezavantaj. Cred ca v-ar avantaja vanzarea casei! Banii pe care i-ati platit pana acum, 11.000 de euro, i-ati imparti in functie de venitul realizat de fiecare, sotiei revenindu-i mult mai mult decat dvoastra. Ati achita restul de 48.000 si ati scos banca din carti. Ce ar ramane ati imparti in mod egal. La final ati avea vreo 20000 de euro si nicio datorie.
Se imparte atat imobilul cat si creditul, activ minus pasiv. Se va evalua imobilul, se va stabili cota de contributie a fiecarei parti, In situatia dvs sotia cu 3 copii nascuti si venit net superior va avea cu siguranta o contributie majoritara, dvs urmand a primi o cuma de bani cu titlu de sulta.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Se imparte atat imobilul cat si creditul, activ minus pasiv. Se va evalua imobilul, se va stabili cota de contributie a fiecarei parti, In situatia dvs sotia cu 3 copii nascuti si venit net superior va avea cu siguranta o contributie majoritara, dvs urmand a primi o cuma de bani cu titlu de sulta.

Am inteles dar creditul l-am platit decat eu la casa eu sant titular de contract iar ea coplatitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o intrebare, am 3 copii de 4, 6 respectiv 8 ani ... Florea2022! Florea2022! Buna ziua am o intrebare, am 3 copii de 4, 6 respectiv 8 ani toti minori, sotia vrea sa divorteze, ea are un apartament la vitan care este mostenire are decat ... (vezi toată discuția)
Plati rate in timpul partajului burgcrist burgcrist Buna seara, Buna seara, Imi puteti spune va rog daca pe parcursul derularii procesului de partaj, unul dintre soti achita singur o parte dintr-un credit ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in anul 2017 am cumpărat împreuna cu soțul meu ... MamadeAndrei MamadeAndrei Buna seara! In anul 2017 am cumpărat împreuna cu soțul meu o casa in valoare de 125.000 euro. Am luat credit 75.000 euro iar diferenta a fost din surse ... (vezi toată discuția)