avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate Anton Anto

Activitate Anton Anto

Buna ziua. Dupa cum stim, exista infractiunea de hartuire la locul de munca. As dori sa stiu daca exista un echivalent al acesteia prevazut de lege, valabil si pentru spatiul in care locuiesti (cum ar fi un bloc de locatari, unde un vecin este tot timpul pus pe scandal deci are un comportament hartuitor cu vorbe de cearta si reprosuri din toate nimicurile, imi interzice inclusiv anumite drepturi de locatara, cum ar fi lasarea trotinetei electrice legata de balustrada scarii, si asta desi alti locatari au legate trotinetele si bicicletele de balustrada) sau dreptul de a folosi uscatorul de rufe (care e o incapere comuna din bloc unde intra doar cine are cheie).
As dori sa stiu la ce contraventie sau infractiune se incadreaza un astfel de comportament. Multumesc!
Am inteles, va multumesc !
Scuze, nu sunt specialist in domeniu ca sa ma pot exprima in termeni precisi. Speram totusi ca veti intelege ce am vrut sa intreb. Incerc sa reformulez:
daca chem pe cineva in judecata (pe civil), acuzandu-l de mobbing la locul de munca, in cat timp de la savarsirea faptei pot initia aceasta actiune in instanta ? Stiu ca exista un termen, in functie de caz (prescriptibil/imprescriptibil). Deci la mobbing care ar fi termenul ?
Buna ziua. Dupa cat timp se prescrie acuzatia de mobbing ?
Va multumesc ptr raspuns, dar acest text de lege il stiam deja. Eu doream o cu totul alta lamurire, anume in cazul intentionarii de chemare in judecata pe civil a faptuitorului, care e termenul maxim de a face aceasta actiune ? Cumva in maxim 3 ani (dupa aceasta data prescriindu-se fapta) ? Sau se poate chiar si dupa depasirea termenului de 3 ani ?
Buna seara.
Abuzul in serviciu prin ingradirea unor drepturi (cum ar fi cel al demnitatii, prin folosirea de expresii si cuvinte jignitoare la locul de munca).
In cat timp se prescrie aceasta incalcare de lege ?
Buna ziua. Privitor la abuzul in serviciu/de functie, pe baza Codului Civil exista prescriptie ? Daca da, care e termenul prescriptibil ? Multumesc.
Ok, va multumesc ptr lamurire. Dar in privinta abuzului in serviciu (abuzului de functie) tot la fel stau lucrurile ? Cu termenul general de prescriptie de 3 ani ?
Buna seara. Pentru incalcarea dreptului la demnitate (prin insulte /calomnii/bullying la locul de munca etc) exista vreun termen de prescriere in Codul Civil in cazul in care victima intentioneaza sa-si dea faptuitorul in judecata ? Sau asta se incadreaza la imprescriptibile ?
Nu e vorba de nicio plangere propriu-zisa aici. Doar de o instiintare facuta politiei de un cetatean anonim (Buna ziua, Politia, vedeti ca in zona X, supravegheata video, in data cutare, la ora cutare, individul X a facut cutare lucru). Politia urmareste inregistrarea video si demareaza actiunile pentru identificarea si prinderea suspectului, deci cu alte cuvinte daca se poate sesiza singura din oficiu (fara a mai fi nevoie de plangerea cetateanului pagubit sau vatamat).
Asta doresc sa aflu, sper ca m-ati inteles acum.