avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara. Pentru incalcarea dreptului la demnitate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara. Pentru incalcarea dreptului la demnitate (prin insulte ...

Buna seara. Pentru incalcarea dreptului la demnitate (prin insulte /calomnii/bullying la locul de munca etc) exista vreun termen de prescriere in Codul Civil in cazul in care victima intentioneaza sa-si dea faptuitorul in judecata ? Sau asta se incadreaza la imprescriptibile ?
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2021
Anton Anto, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anton Anto , utilizator 11:48, 29 Mai 2021
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât printr-o decizie de speță că acţiunea privind repararea prejudiciului moral cauzat prin vătămarea unor drepturi personale nepatrimoniale are un caracter patrimonial, fiind supusă regulilor referitoare la prescripţia extinctivă (termenul general de prescripţie de 3 ani), prevăzute de Decretul nr. 167/1958 (art. 2501 NCC), întrucât drepturile în discuţie nu au un caracter intuitu personae, în sensul de a fi inseparabile de individ.
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Ok, va multumesc ptr lamurire. Dar in privinta abuzului in serviciu (abuzului de functie) tot la fel stau lucrurile ? Cu termenul general de prescriptie de 3 ani ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie si insulta pe internet sorosporos sorosporos Buna ziua, As vrea sa stiu in cat timp imi expira dreptul de a actiona in judecata pe cineva care m-a insultat. Spre exemplu, daca pe un blog exista un text ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o mare dilemă, vĂ rog frumos un sfat! la parterul ... DeduMar DeduMar Bună ziua! Am o mare dilemă, VĂ ROG frumos un sfat! La parterul blocului, există 2 balcoane vechi și foarte mari (de fapt sunt prelungiri pe terenul ... (vezi toată discuția)
S-a abrogat legea 167/1958 privind prescriptia extinctiva? mereuinfo mereuinfo Va rog sa-mi spuneti daca in cazul asociatiilor de proprietari legea 230/2007 interzice aplicarea legii 167/1958 privind prescriptia extinctiva intrucat ... (vezi toată discuția)