avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate laurraicea

Activitate laurraicea

Bună ziua!
Am o problema legata de succesiune.
Tatăl meu a decedat în anul 1988. Moștenitorii lui au fost mama mea, sora mea și eu. Sora mea a renunțat la dreptul ei moștenitori rămânând eu și mama. În certificatul de moștenitor are 1/4 mama și 3/4 eu. După 1989, mai exact în 1993 mama a primit titlul de proprietate unde scrie ca este moștenitoarea tatălui meu. Titlu de proprietate unde sunt trecute și bunurile imobile de pe certificatul de moștenitor din 1988. Pentru a începe procedura succesorala este nevoie de anexa 24 de la primărie și completata cererea adica anexa 23. Întrebarea mea este cum trebuie completata, adică o cerere pentru cei 1/4 și o cerere pentru restul sau o singura cerere. Și v-as fi recunoscător și pentru alte sfaturi.
Mulțumesc!
Mulțumesc foarte mult pentru răspuns! Și dacă se poate să îmi spuneți și ce sancțiuni sunt prevăzute v-aș fi recunoscător.

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, sunt in culpa si angajatorul si salariatul.

In situatia pensionarii pentru limita de varsta, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si nu la data comunicarii deciziei de pensionare.

Pensionare limita de vârstă.

Cornel Vasile a scris:

Despre ce pensionare este vorba?

Bună seara!
În luna iunie 2020, tatăl meu a primit decizia de pensionare, anunțând verbal conducerea unității. De atunci i s-a tot spus că îi vor face o convenție pentru o perioadă de un an. Acum face o ilegalitate că profesează cu decizia de pensionare venită? Poate fi sancționat în cazul unui control?
Mulțumesc frumos!
Numele din certificat este al fostului soț, care nu este tatăl biologic al copilului. Soția nu îl mai poartă acum, poartă numele actualului soț care este tatăl biologic al copilului.

Bună seara!
Am o curiozitate. Dacă un copil este născut în timpul căsătoriei, dar soțul mamei nu este tatăl natural și este trecut în certificatul de naștere. Între timp mama divorțează și se căsătorește cu tatăl natural și deschide un proces pentru anularea certificatului de naștere pentru că tatăl natural recunoaște copilul. Copilul poate păstra numele de familie pe care l-a avut în certificat? Sau poate purta ambele nume (ex. Popescu-Matei Ionuț)?

Vă mulțumesc frumos!