avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Am o curiozitate. Dacă un copil este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Am o curiozitate. Dacă un copil este născut în ...

Bună seara!
Am o curiozitate. Dacă un copil este născut în timpul căsătoriei, dar soțul mamei nu este tatăl natural și este trecut în certificatul de naștere. Între timp mama divorțează și se căsătorește cu tatăl natural și deschide un proces pentru anularea certificatului de naștere pentru că tatăl natural recunoaște copilul. Copilul poate păstra numele de familie pe care l-a avut în certificat? Sau poate purta ambele nume (ex. Popescu-Matei Ionuț)?

Vă mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 11:56, 24 Ianuarie 2021
Numele din certificat al cui este? Soția încă îl poartă?
Numele copilului va fi cel hotărât de părinți (al mamei sau al tatălui) și poate fi și compus.
Dacă părinții nu se înțeleg, decide instanța.
Numele din certificat este al fostului soț, care nu este tatăl biologic al copilului. Soția nu îl mai poartă acum, poartă numele actualului soț care este tatăl biologic al copilului.

Copilul nu va putea păstra numele fostului soț, tată prezumat dar nu și tată biologic. Va putea purta numele unuia dintre părinții biologici sau numele lor reunite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)