avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate MamadeAndrei

Activitate MamadeAndrei

Răspuns la discuția Acord de mediere la divort
Buna seara, in primul rand vă mulțumesc pentru informatii.
In primul rand pentru liniștea copilului diagnosticat cu autism eu am ales aceasta cale mai rapida, prin acord de mediere. Tatăl nu petrece timp cu copilul,deci nu mă pot pronunța daca se poarta frumos sau nu cu el. Ce pot sa spun și să demonstrez cu dovezi este că atât el cât și mama lui, care se afla în locuința noastră, creează conflicte și discuții, îmi adresează injurii, amenințări,pe un ton ridicat, toate in prezența copilului. În condițiile în care minorul are nevoie de liniște, echilibru emoțional pentru dezvoltare armonioasa și recuperarea autismului. Ținând cont de aceste aspecte,să știți că m-am prezentat la termenul de judecată. Am finalizat procesul. Binele copilului nostru este cel mai important. O seara frumoasa !

Buna seara ! Am deschis procesul de divorț în instanță și apoi am obținut prin ordonanța președințială domiciliul copilului la mine (mama) și tatălui i s-a stabilit pensie alimentara. Respectand hotărârea din ordonanța presedentiala, am încheiat la un mediator autorizat un acord de mediere, pentru a finaliza mai repede procesul. Urmează primul termen la procesul de divorț și nu mai vreau să mă prezint, deoarece m-am enervat foarte tare, tatăl copilului mă jignește zilnic, împreună cu mama lui care locuiește în casa noastră. Bănuiesc că odată cu anularea procesului de divorț se va anula și ordonanța președințială. Dar acordul de mediere rămâne valabil ? ( Plata pensiei alimentare, programul de vizita stabilit și domiciliul la mine)? Va mulțumesc mult, o seara frumoasa !
Răspuns la discuția Împrumut de la soacra
Aveți dreptate , nu știu de ce nu am luat în calcul acest lucru. Împrumutul s-au derulat doar prin înțelegere, soacra urmând sa vina cu noi in casa. Nu avem nici un document în acest sens...

Ionut.ion a scris:

Atunci cereti si dvs. sorei dumneaei cei 4000 de E dati in contul datoriei soacrei, sa ceara banii de la ea...

Aveti dovezi ca a primit acei bani in contul datorie ce o avea sora dumneaei la ea?



Buna dimineața ! Am următoarea situație în familie : in anul 2017 când am cumpărat casa împreună cu soțul meu, ne-a împrumutat soacra mea cu suma de 4000 euro. In fapt, ea s-a împrumutat de la sora ei. Banii i-am folosit la taxele notariale, la achiziția casei. Fiind căsătoriți, eu împreună cu soțul am achitat surorii soacrei împrumutul. Într-adevăr, banii au provenit dintr-o moștenire a soțului meu, de pe urma tatălui lui. Menționez că soacra locuiește cu noi, de când am cumpărat casa. Acum sunt in proces de divorț cu soțul, vrem să vindem casa și soacra ne cere să îi dăm ei acești 4000 euro. Împrumutul fiind achitat, este de datoria mea să îi dau soțului meu jumătate din suma, 2000 euro ? Va rog să mă lămuriți. Vă mulțumesc mult ,
Răspuns la discuția Evacuare soacra din locuinta
Pai, daca detine 50% din locuinta, poate aduce pe oricine in locuinta, fara acodrul meu ? Imi este greu sa diger asta :)
Buna ziua ! Detin impreuna cu sotul in propietate o casa cu supr 220 mp, amandoi propietari cu cote egale. In urma cu 3 ani soacra s-a mutat cu noi in locuinta si are buletinul eliberat pe adresa noastra. Anul acesta, din cauza conflictelor cu sotul si mama lui, am fost nevoita sa plec impreuna cu copilul in chirie, intr-o garsoniera de 35 mp. Doresc ca soacra sa plece din locuinta, luand in calcul sa ma intorc cu copilul in locuinta. Nu s-a facut declaratie notariala de luare in spatiu, insa stiu ca pot face declaratie notariala prin care nu mai sunt de acord cu luarea in spatiu a soacrei la noi. Este de un real folos aceasta declaratie ? Iar inainte de a initia demersul prin executor judecatoresc, as dori sa stiu ce sanse am sa obtin evacuarea din locuinta a soacrei. Va multumesc frumos !
Buna seara! In anul 2017 am cumpărat împreuna cu soțul meu o casa in valoare de 125.000 euro. Am luat credit 75.000 euro iar diferenta a fost din surse proprii in părți egale, eu și soțul. Un an mai târziu, mama soțului s-a mutat definitiv cu noi in casa și ne-a transferat in contul de credit suma de 32.000 euro, bani proveniți din vânzarea unui apartament, unde proprietar erau ea și soțul meu. Dovada este extrasul de cont, nu s-au făcut alte acte. In aceste condiții, fiindcă nu ne mai înțelegem, eu și soțul meu dacă divorțăm, cum se va împarți casa, sau suma rezultata din vânzarea casei ? Se mai tine cont de contribuția fiecăruia ? Soțul a plătit ratele, eu am sta 2 ani acasă cu copilul in concediu de creștere copil și am avut venitul mai mic (doar indemnizația) . Va mulțumesc anticipat pentru un răspuns !