avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord de mediere la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord de mediere la divort

Buna seara ! Am deschis procesul de divorț în instanță și apoi am obținut prin ordonanța președințială domiciliul copilului la mine (mama) și tatălui i s-a stabilit pensie alimentara. Respectand hotărârea din ordonanța presedentiala, am încheiat la un mediator autorizat un acord de mediere, pentru a finaliza mai repede procesul. Urmează primul termen la procesul de divorț și nu mai vreau să mă prezint, deoarece m-am enervat foarte tare, tatăl copilului mă jignește zilnic, împreună cu mama lui care locuiește în casa noastră. Bănuiesc că odată cu anularea procesului de divorț se va anula și ordonanța președințială. Dar acordul de mediere rămâne valabil ? ( Plata pensiei alimentare, programul de vizita stabilit și domiciliul la mine)? Va mulțumesc mult, o seara frumoasa !
Cel mai recent răspuns: MamadeAndrei , utilizator 19:36, 3 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Va trebui sa va prezentati amandoi la primul termen si sa prezentati instantei Acordul de mediere, iar instanta va va intreba daca acesta este conform intelegerii dvs, practic va solicita confirmarea amandurora asupra acordului de mediere. Procesul se va finaliza prin faptul ca instanta va lua act de acest acord si situatia va ramane conform celor stabilite de dvs in acel document.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordul de mediere nedepus la instanta si neconfirmat de acesta nu are nicio putere juridica.

Din cate inteleg eu dvs doriti sa va razganditi fata de cele mentionare in acordul de mediere, insa acele masuri par a fi cele privitoare la minor si este foarte bine daca ati ajuns la un consens spre binele copilului.

Faceti distinctie intre modul cum se poarta cu dvs si analizati doar aspectul relatiei copil-parinte. Daca relatia este una ok eu zic ca acordul de mediere nu poate decat sa ajute si acum si pe viitor aceasta relatie.

Doar in situatia in care tatal nu se poarta frumos cu minorul si sunt anumite aspecte care trebuie clarificate prin probe de catre instanta, atunci da - supuneti judecatii aspectele in litigiu - insa trebuie sa retineti ca, in baza legii, dvs ca parinte la care copilul va avea domiciliul va trebui sa sprijiniti relatia minorului cu celalalt parinte, construirea si dezvoltarea acestei relatii, dincolo de ceea ce credeti si simtiti dvs vis a vis de tatal copilului.
Buna seara, in primul rand vă mulțumesc pentru informatii.
In primul rand pentru liniștea copilului diagnosticat cu autism eu am ales aceasta cale mai rapida, prin acord de mediere. Tatăl nu petrece timp cu copilul,deci nu mă pot pronunța daca se poarta frumos sau nu cu el. Ce pot sa spun și să demonstrez cu dovezi este că atât el cât și mama lui, care se afla în locuința noastră, creează conflicte și discuții, îmi adresează injurii, amenințări,pe un ton ridicat, toate in prezența copilului. În condițiile în care minorul are nevoie de liniște, echilibru emoțional pentru dezvoltare armonioasa și recuperarea autismului. Ținând cont de aceste aspecte,să știți că m-am prezentat la termenul de judecată. Am finalizat procesul. Binele copilului nostru este cel mai important. O seara frumoasa !

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanța președințială LLia LLia 1.S-a deschis proces de divort de unul din soți. La momentul deschiderii minorul locuia cu unul din părinti -tatal. Ulterior s-a făcut ordonanța ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului minorului la celalalt parinte (parinti divortati) Alexandrrra Alexandrrra Buna ziua! As dori sa stiu cum se procedeaza daca doresc sa ma mut la tatal meu, in urma divortului stabilindu-se sa raman impreuna cu mama, deoarece tatal meu ... (vezi toată discuția)
La cine ramane copilul? silbv silbv sunt casatorita de 2 ani in acest timp,am putut optine un credit pt prima casa,neam luat un apartament,si dupa un an a venit fetita pe lume...fata are 8 ... (vezi toată discuția)