avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împrumut de la soacra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împrumut de la soacra

Buna dimineața ! Am următoarea situație în familie : in anul 2017 când am cumpărat casa împreună cu soțul meu, ne-a împrumutat soacra mea cu suma de 4000 euro. In fapt, ea s-a împrumutat de la sora ei. Banii i-am folosit la taxele notariale, la achiziția casei. Fiind căsătoriți, eu împreună cu soțul am achitat surorii soacrei împrumutul. Într-adevăr, banii au provenit dintr-o moștenire a soțului meu, de pe urma tatălui lui. Menționez că soacra locuiește cu noi, de când am cumpărat casa. Acum sunt in proces de divorț cu soțul, vrem să vindem casa și soacra ne cere să îi dăm ei acești 4000 euro. Împrumutul fiind achitat, este de datoria mea să îi dau soțului meu jumătate din suma, 2000 euro ? Va rog să mă lămuriți. Vă mulțumesc mult ,
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
MamadeAndrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:33, 28 Iulie 2021
Atunci cereti si dvs. sorei dumneaei cei 4000 de E dati in contul datoriei soacrei, sa ceara banii de la ea...

Aveti dovezi ca a primit acei bani in contul datorie ce o avea sora dumneaei la ea?

Aveți dreptate , nu știu de ce nu am luat în calcul acest lucru. Împrumutul s-au derulat doar prin înțelegere, soacra urmând sa vina cu noi in casa. Nu avem nici un document în acest sens...

Ionut.ion a scris:

Atunci cereti si dvs. sorei dumneaei cei 4000 de E dati in contul datoriei soacrei, sa ceara banii de la ea...

Aveti dovezi ca a primit acei bani in contul datorie ce o avea sora dumneaei la ea?



Inseamna ca nici soacra nu poate dovedi ca v-a imprumutat acea suma...
Vedeti cum va intelegeti, o sa coste mai mult daca ajungeti in instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vânzare și de constituire a uzufructului viager achitat cu banii soacrei. poate fratele soțului să-l atace după decesul ei, și ce se întâmplă cu bunul dacă divorțăm? V.elena.i V.elena.i Buna ziua. In vara am cumparat o garsoniera care se intituleaza ca mai sus... Problema este urmatoarea. Soacra mea, mama sotului, dupa vanzarea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan eu45ani eu45ani buna ziua soacra mea are o sora impreuna detin un certificat de propietate pe care are au fiecare cate 2 ha de teren arabil situat in comuna X. soacra ... (vezi toată discuția)
Imobil pe numele altui mostenitor fara succesiune teo_dor teo_dor Buna ziua. In urma cu 9 ani mi-a decedat sotia si nu am facut succesiunea cu soacra, acum 2 ani a murit si aceasta. Nici dupa sotie nici dupa soacra nu am ... (vezi toată discuția)