avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan

buna ziua
soacra mea are o sora impreuna detin un certificat de propietate pe care are au fiecare cate 2 ha de teren arabil situat in comuna X.
soacra locuieste in comuna Y,pentru care ii venea greu sa mearga in comuna X sa lucreze pamantul.
asadar s-a inteles cu un cetatean din comuna X,care avea si el 2 ha de teren in comuna Y unde locuieste soacra sa faca schimb de terenuri,lucru facut fizic dar fara nici un act.
intre timp cetateanul cu care a facut schimbul a decedat.
sora soacra-mi a vandut terenul unei firme,numai ca a trebuit sa fie de acord si soacra care a semnat fara sa stie ca sora ei vine tot terenul de 4 ha.
intrebare: neavand acte pe terenul schimbat cum a putut fi dat in arenda unei societati,si 2
cum alta societate a putut arenda tot terenul din comuna X(4ha) fara acordul soacrei,pamant pe care l-a cumparat ulterior

multumesc
Cel mai recent răspuns: eu45ani , utilizator 09:03, 27 August 2016
Eu înțeleg că lucrurile s-au petrecut cam așa: După decesul cetățeanului din comuna X (cu care a avut soacra dvs înțelegerea verbală pt 2 ha), sora soacrei dvs a dat în arendă unei societăți tot terenul de 4 ha din localitatea X (teren coproprietatea soacrei dvs și a surorii ei) - fapt posibil cu consimțământul (tacit) al soacrei dvs, iar apoi terenul a fost vândut arendașului (societatea resp.).
Dat fiind că terenul de 4 ha nu a fost partajat între soacra dvs și sora ei, l-au vândut împreună - de aceea a fost nevoie ca soacra dvs. să semneze actul.
Teoretic, soacra dvs. ar fi trebuit să primească 1/2 din prețul vânzării.
Cu placere.

Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
Cabinet avocat Pantu Gabriela Mihaela, Avocat
Exact,numai ca sora soacrei mele refuza acest lucru,mai mult nici nu vrea sa discute,s-a lasat chiar cu amenintari,ce se poate face in aceasta situatie ?
Ce fel de act a semnat? In mod normal, societatea achizitoare avea nevoie de un contract de vanzare cumparare prin care poate achizitiona terenul (asta inteleg ca a fost). Soacra dv. sustineti ca nu a stiut ce a semnat (posibil contract de VC - nu stiu), pentru ca societatea a platit un pret. Banii i-ar fi luat numai sora soacrei fara ca sa imparta banii pentru partea soacrei dv - verificati in ce conditii a dat SC banii doar sorei. Trebuie sa consultati un avocat sa vada exact datele problemei si apoi sa actionati in judecata pe sora soacrei dv. Dureaza ceva si o sa va luati si partea de bani de pe teren (asta numai daca sora are bunuri pe numele ei) - functie si de ce spune instanta.
Succes!
Buna ziua

Actul ca este de acord cu vanzarea.
Avand impreuna 4 ha,soacra mea a crezut ca semneaza doar pentru cele 2 ha ale surorii ei si de fapt SC a facut act pe toata suprafata.In mod normal trebuiau sa primeasca amandoua banii separat.
Consider ca este si un act de inselaciune,pe 4 ha au platit doar 22000 de ron...
Ar trebui sa iau legatura cu cumparatorul ?
Sau ...astept cu interes un raspuns.

multumesc
Ultima modificare: Luni, 15 August 2016
eu45ani, utilizator
Din ceea ce povestiti, este posibil sa fie un act dubios. Incercati sa vedeti ce fel de act a semnat. Incercati sa vedeti si conditiile in care a semnat (La notar sau nu, in ce masura a fost influentata de sora...etc.)
Si in plus...sora de ce ameninta?

Alte discuții în legătură

Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Contract ilegal de arenda scutaruc scutaruc Buna ziua, acum 3 ani a fost incheiat un contract de arenda pentru o suprafata de 2.16 ha, cu o asociatie, contract care a fost semnat doar de catre soacra ... (vezi toată discuția)
Imobil pe numele altui mostenitor fara succesiune teo_dor teo_dor Buna ziua. In urma cu 9 ani mi-a decedat sotia si nu am facut succesiunea cu soacra, acum 2 ani a murit si aceasta. Nici dupa sotie nici dupa soacra nu am ... (vezi toată discuția)