avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate Iulia2021

Activitate Iulia2021

O pot coasigura eu chiar dacă am contractul încheiat și nu suspendat? va mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Doar parintii lui pot deveni coasigurati.

Mama poate deveni coasigurata dvs.

Va rog un răspuns la întrebarea mea.
Soțul meu lucrează cu norma întreaga, o poate coasigura pe mama mea, sau doar pe părinții lui? Dacă da, care sunt pașii, actele?
Eu sunt în Ccc din șomaj și am înțeles ca nu o pot coasigura.
Plata concediu prenatal dupa somaj

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am lucrat pana in august 2020,de atunci sunt in somaj si iau suma minima 375 ron. Din data de 25.02.2021 sunt in prenatal. Intrebarea mea este : calculul prenatalului se va face din suma de 375 lei? Sau din ultimele 6 luni in care am fost angajata ? Neclaritatea mea a aparut in momentul in care la somaj,impreuna cu prenatalul mi s-a cerut si o adeverinta cu cotributia la cass pt ultimele 6 luni in care am fost angajata. Va multumesc pentru un eventual raspuns!
Va multumesc pentru raspuns! Va rog sa ma corectati daca nu interpretez bine : eu termin somajul pe 1 Martie si nasc la inceputul lui Mai. Daca nu iau postnatalul obligatoriu ,pierd 42 de zile din indemnizatie si pot depune dosarul incepand cu ziua 43 dupa nastere ?
Intampin dificultati cu medicul de familie deoarece sunt somera si refuza sa imi dea concediu /prenatal(am decizia de somaj,card de sanatate ,dar imi cere si carnetul de somaj vizat iar in aceasta perioada nu se lucreaza cu publicul,si adeverinta ca sunt somera iar cei de la somaj mi-au spus ca nu exista asa ceva ,ca este doar decizia). Adica as renunta la postnatal ca sa scap de atatea drumuri si sa ma rog la atatea usi,chiar daca pierd din indemnizatie,doar ca nimeni nu mi-a zis daca nu reusesc sa imi dea medicul concediu ce se va intampla clar cu indemnizatia.
Este prenatalul/postnatalul obligatoriu? Am muncit 2 ani,am intrat in somaj 6 luni si nasc la 2 luni distanta de finalizarea somajului. Pot depune direct pentru indemnizatie?