avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal dupa somaj

Plata concediu prenatal dupa somaj

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am lucrat pana in august 2020,de atunci sunt in somaj si iau suma minima 375 ron. Din data de 25.02.2021 sunt in prenatal. Intrebarea mea este : calculul prenatalului se va face din suma de 375 lei? Sau din ultimele 6 luni in care am fost angajata ? Neclaritatea mea a aparut in momentul in care la somaj,impreuna cu prenatalul mi s-a cerut si o adeverinta cu cotributia la cass pt ultimele 6 luni in care am fost angajata. Va multumesc pentru un eventual raspuns!
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Iulia2021, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 11 Martie 2021
Din indemnizatia de somaj ....

Pentru persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj, potrivit legii, baza de calcul al indemnizațiilor prevăzute la art. 2 din OUG 158/2005, se determină ca medie a veniturilor brute lunare reprezentând indemnizație de șomaj, din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu medical de maternitate adrian04s adrian04s Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire in urma depunerii dosarului: Sotia a lucrat in baza CIM 5 ani ( 2005 - AUGUST.2010 ). Ultimul an a fost un contract ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal si postanatal ContSters75227 ContSters75227 o nelamurire dupa schimbarile intervenite din iulie 2010: Plata concediului prenatal si postanatal este de 85% din media veniturilor din ultimele 6 luni din ... (vezi toată discuția)
Plata concediu sarcina si leuzie Oanaod97 Oanaod97 Buna ziua. In data de 1 octombire am intrat in concediu prenatal (sarcina si lauzie) . Din cate am citit eu in ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 158 din 17 ... (vezi toată discuția)