avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu sarcina si leuzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu sarcina si leuzie

Buna ziua. In data de 1 octombire am intrat in concediu prenatal (sarcina si lauzie) . Din cate am citit eu in ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 158 din 17 noiembrie 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, suma pe care trebuia sa o primesc in ziua platii salariului (astazi) trebuia sa fie 85% din salariul brut din ultimele 6 luni de munca. Este normal ca eu sa primesc salariul net stipulat in contract ca si cand ar fi o luna de munca sau trebuia sa fie acest 85% din salariul brut din ultimele 6 luni?
Astept raspuns. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
Oanaod97, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 10 Noiembrie 2020
Baza de calcul al indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

Din indemnizatia bruta se retine doar CAS-ul (25%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal adina000 adina000 Cum se calculeaza concediul prenatal ? (vezi toată discuția)
Concediu maternal Stylosaxz Stylosaxz Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am întrat astăzi în concediu prenatal. Am lucrate lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie. Știu ca se ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal hcris hcris Buna ziua, In decembrie, din 15, urmeaza sa intru in concediu prenatal, si doresc sa stiu daca se ia in considerare marirea de salariu preconizata pt luna ... (vezi toată discuția)