avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Activitate Chis19

Activitate Chis19

Bună ziua, Avem nevoie de ajutorul Dvs. Patroana firmei la care am lucrat în noiembrie a schimbat contactul de munca. (la colegii mei la fel) Pe contract a trecut salar minim și 4 ore în ciuda faptului ca am lucrat și după 8...A zis ca numai asa poate sa ne păstreze fiindcă taxele după noi isi mari. Noi de frica am semnat. Ea a promis ca ne va plăti în continuare pe 8 ore. În decembrie o colega de a mea sa îmbolnăvit și când a revenit la munca a fost rugata sa scrie demisia... Când a venit vorba de plata a plătit conform contractului. Eu în decembrie am dat demisia fiindcă am găsit loc de munca mai bun. Am instruit pe colega care a venit în locul meu. Dat fiind ca am lucrat 8 ore și am fost corecta am crezut ca o sa fie și patroana... Surpriza... Vrea sa mi deie salar minim pe 4 ore... Deci nu respectă ce a promis.. Mai am 12 zile de concediu de anul trecut... Oare trebuie sa depun cerere sa fie plătit? Verbal mi a promis ca îmi da... Mai exact prima data mi a zis ca imi sa după a venit ca îmi da doar conform contractului... Și în ultimele luni eram doar pe salar minim... Va rog sa ne ajutați. Nu e corect ce face. Mulțumesc frumos.
Evidența terenurilor extravilane
Buna ziua,
În afară de primăria din localitate, ce instituție mai are evidența terenurilor extravilane?
Cum pot investiga să aflu istoricul proprietarilor unui teren extravilan?
Aș dori să identific pe ce parcelă a fost proprietar străbunicul și apoi să identific actualul "deținător" ar parcelei respective.
Va multumesc frumos anticipat pentru raspuns.
Multumesc frumos.
Multumesc frumos...mie frica fiindca cum v am zis e in prietenie cu primarul si si cu avocati din oras....dar incerc. Cu ceei 18 ani de ai mei alte alternative nu preea vad...
Multumesc frumos. Credeti ca e posibil sa ramana el cu partea mai mare a mostenirii?
Buna ziua,

Am nevoie de ajutor. Bunicii mei au murit in anul 2012. Dupa moartea lor nu a fost facut succesiunea. Tatal meu impreuna cu fratele lui sau ocupat de pamant dupa moartea lor. Tati din pacate in 2015 a murit. Dupa moartea lui nici eu nu am facut succesiunea, am lasat pe unchiul meu sa foloseasca terenurile. Acum a venit momentul sa intemeiez si eu familie si doresc sa fie facut succesiunea. Dar se pare ca sunt unele probleme. Unele dintre terenuri erau luate doar cu un contract de vanzare cumparare (hartiuta cu doi martori). Stiu insa ca bunicii mei plateau impozit pe terenuri si la registru agricol era inregistrat pe numele lor. ...insa cei de la primarie sunt in relatie buna cu unchiul meu. Cand am mers sa cer registrul din 2012 nu au vrut sa mi arate...mie frica ca unchiul cu ajutorul celor de la primarie a pus mana pe terenurile comune. In total vorbim despre 10 hectare... nu vreu sa ma las. Va rog mult sa ma ajutati.
Multumesc frumos.