avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanamsn

Activitate Ioanamsn

Buna ziua! Parintii mei, necasatoriti fiind, detin impreuna o casuta la curte. Mama ar vrea sa cedeze partea ei pentru tatal meu. Intrebarea este: care este cea mai simpla si mai ieftina cale pentru a face acest lucru?
Exista cumva varianta unui partaj amiabil la notar daca ei nu au fost casatoriti ?
Multumesc
Discuție sot detinut
Buna ziua! Va rog sa nu ma judecati... Sotul meu a fost arestat pe teritoriul altei tari. Am dinaintea casatoriei doi copii minori, cel mai mic in varsta de 3 ani. Avand in vedere ca sotul nu mai lucreaza si nu avem o alta sursa de venit, doresc sa fac actele pentru ajutor social si alocatie pentru sustinerea familiei. insa de la primarie imi cere un document care sa ateste faptul ca acesta este arestat si pentru cat timp. Problema este ca eu nu stiu cum sa obtin acest act. Intrebarea mea este daca acest document este obligatoriu, sau ar fi suficienta o declaratie pe propria raspundere ca sotul nu lucreaza si nu ne poate sprijini financiar.
Mi se pare ca mi se [pun bete in roate din cauza ca el are probleme cu legea. Nu are rost sa detaliez, ca nu am stiut, si nu as fi fost vreodata de acord ca acesta sa comita vreo ilegalitate.
Multumesc
Exact asta credem si noi. Caci despre interesul copilului clar nu poate fi vorba. O sa asteptam decizia instantei. Multumesc mult pentru raspunsuri.


AV. GABRIELA GERBER a scris:

E foarte greu de dat un sfat caci nici dvs nu dati toate elementele si informatiile ( ar fi si greu caci totusi suntem pe un forum public si nu se pot intra in amanunte)

In plus trebuie vazute si deciziile anterioare si argumentele de acolo. Clar asa cum am aratat copilul trebuie pregatit psihic pentru aceasta schimbare.

Este bine ca incercati sa schimbati decizia anterioara. Poata ar fi bine sa incercati o suspendare a efectelor hotararii anterioare, dar repet nu va stim exact situatia de fapt.

Este posibil ca mama sa urmareasca obtinerea unor sume de bani necuvenite prin aplicarea acelor penalizari, insa am incerdere ca se va putea demonstra cine este si cine nu este de buna credinta in toata aceasta situatie.

Intelegem perfect ca trebuie respecatate. Ideea este ca mama nu a incercat dupa ce a castigat procesul sa vina la copil. Abia dupa un an jumatate l-a cautat cu o sacosa de dulciuri expirate!!!! Si sunt multe multe alte motive pentru care nu am respectat hotararea judecatoreasca. Am precizat si mai sus... cum ar fi trebuit sa procedam : sa mergem sa lasam copilul ca pe un lucru la ea?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Anulare pt ce? Amanare pt ce motiv?

Atata timp cat exista o hotarare definitiva ea trebuie executata de buna voie, in caz contrar creditorul este in drept sa apeleze la executare silita prin intermediul unui executor judecatoresc. Opunera la executare nu este in regula si nici nerespectarea hotararii instantei.

Asa ca cel mai bine conveniti de comun acord cum sa faceti transferul locuintei copilului si mai ales discutati aceste aspecte cu minorul ca sa inteleaga pe cat poate noua situatie. Este mai important decat orice contestatie, amanare sau anulare.

Cat despre un nou proces, sansele sunt mici daca nu s au schimbat semnificativ cele avute in vedere de instante cand au stabilit locuinta copilului la mama. Este adevarat ca in privinta minorilor masurile dispise printr-o hotarare se pot schimba insa schimbarea este in corelatie cu ceea ce se intampla concret in situatia faptica a acelui copil, in adaptabilitatea lui in noul mediu, langa mama, in noul mediu social si scolar etc.

Daca se aplica art.913 si chiat si dupa consiliere copilul nu se ataseaza de mama va trebui sa platim penalitati pentru ca nu il fortam sa plece cu mama?

Martonze a scris:

Dacă e aşa cum spune Gi_jane, eu consider că tocmai atunci ar fi cazul să se deschidă o nouă acţiune, pentru schimbarea domiciliului minorului. Dacă Decizia e recentă, copilul trebuie predat mamei. Există şi probabilitatea ca micuţului să-i fie străină mama, dacă în 4 ani a văzut-o doar de 5 ori, atunci se aplică art. 913 Cod de procedură Civilă.

In anul 2019 s-a stabilit domiciliul copilului la mama. Pana la finele anului 2020 nu ne-a contactat , nu a incercat sa vada copilul, nu a luat legatura cu noi. Si acum a bagat proces pentru executare.
Am deschis proces din nou pentru stabilirea domiciliului dar va avea loc ulterior procesului cu executarea.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu exista anulare a hotărârii in acest caz.
Puteti deschide procesul ca sa obtineti stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dvs.
Nu aveti sanse cu contestația la.executare.
Lucrez des pe asa ceva si stiu tot ce se poate face si ce nu se poate face.
Deci, mergeți la avocat ca sa deschideti un nou proces.

Anulare executare hotarare judecatoreasca privind domiciliul minorului.
Buna ziua! Intampinam urmatoarea situatie. Cumnata mea a plecat de acasa in urma unor certuri cu fratele meu, lasand in grija noastra un bebelus de numai un an. Am obtinut in prima instanta custodia comuna cu domiciliul minorului la tata.
Apoi la apel s-a decis ca minorul sa mearga la mama. Copilul in prezent are 5 ani, mama l-a vizitat de maxim 5 ori in tot acest timp. Ideea este ca noi nu am predat copilul ca pe un sac de cartofi la data stabilita de instanța si ea nu a venit sa il caute, iar acum a deschis un alt proces pentru executare. Am putea obtine o anulare a executarii sau macar o amanare? Avocatii la care am fost nu imi dau multe sanse. Multumesc