avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la bun comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la bun comun

Buna ziua! Parintii mei, necasatoriti fiind, detin impreuna o casuta la curte. Mama ar vrea sa cedeze partea ei pentru tatal meu. Intrebarea este: care este cea mai simpla si mai ieftina cale pentru a face acest lucru?
Exista cumva varianta unui partaj amiabil la notar daca ei nu au fost casatoriti ?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
Ioanamsn, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:15, 3 Iulie 2023
partajul nu are legatura cu casatorie, deci pot face partaj la notar si daca sunt sau nu, casatoriti.
ce trebuioe sa stiti e ca partajul nu inseamna renuntare
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de parerea dvs. va rog.... impartire teren ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Va adresez marea rugaminte de a ma ajuta cu niste sfaturi juridice ( in principal ma refer aici si la costurile implicate in derularea ... (vezi toată discuția)
Partaj vali84 vali84 Buna ziua as vrea si eu sa m alamuresc asupra unei probleme, si anume, asupra PARTAJULUI, in situaztia in care sa produs divortul ,hotararrea e definitiva, ... (vezi toată discuția)
Renuntare la proprietate mircea60n mircea60n Am un apartament la care proprietar sunt eu (50%) si parinti (mama si tatal vitreg) cu 50%. Mama a murit recent iar tatal vitreg vrea sa renunte la orice ... (vezi toată discuția)