avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la proprietate

Am un apartament la care proprietar sunt eu (50%) si parinti (mama si tatal vitreg) cu 50%. Mama a murit recent iar tatal vitreg vrea sa renunte la orice pretentie asupra apartamentului.

Care ar fi cea mai ieftina varianta de actiune? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 15:02, 5 Februarie 2018
Prin donatie.
Daca mama era casatorita ,atunci domnul(tatal vitreg) sa mearga la notar si sa dea o declaratie de renuntare la succesiune,asa la dezbatere veti merge numai dvs ,sau mergeti impreuna, faceti declaratii de acceptare ,scoateti certificatul de mostenitor si apoi va doneaza dumnealui cota ce ia revenit +cota lui.
Oricare dintre dvs puteti sa mergeti la notar cu actele si va va explica pasii cat si costul
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
vicar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire mircea60n mircea60n Tatal meu vitreg are o casa la care proprietari sunt el si fiul lui (fratele meu vitreg) in proportie de cate 3/8 fiecare, plus mama mea in proportie de ... (vezi toată discuția)
Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea a decedat.... mostenitorii apartamentului ... ada ariadna ada ariadna Buna ziua, mama mea a decedat.... Mostenitorii apartamentului sunt tatal meu, sora mea si cu mine. Apartamentul nu este intabulat. Se poate face succesiunea? ... (vezi toată discuția)