avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Tatal meu vitreg are o casa la care proprietari sunt el si fiul lui (fratele meu vitreg) in proportie de cate 3/8 fiecare, plus mama mea in proportie de 2/8.
Mama a murit recent si eu vreau sa renunt la orice pretentie asupra mostenirii dupa mama.

Care ar fi cea mai ieftina varinata de actiune? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 17:21, 11 Ianuarie 2018
Buna ziua,
Mergeti la un notar si renuntati la mostenire dar s-ar putea sa vina pentru mama fratii, surorile sau parintii ei daca are.
Chiar daca e mai scump, acceptati succesiunea, o dezbateti la notar intre dumneavoastra si tatal vitreg si apoi ii donati totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la proprietate mircea60n mircea60n Am un apartament la care proprietar sunt eu (50%) si parinti (mama si tatal vitreg) cu 50%. Mama a murit recent iar tatal vitreg vrea sa renunte la orice ... (vezi toată discuția)
Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme dezbatere succesiune annapopa1976 annapopa1976 buna , rog sfat in urmatoarea situatie: parintii decedati , mama decedata in 2005, tatal decedat in 2014, casatoriti , suntem 3 frati buni si un frate vitreg( ... (vezi toată discuția)