avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Activitate hr_band

Activitate hr_band

Răspuns la discuția Urgente familale
Intreb cum procedam daca un angajat part time solicita astfel de zile libere, care se recupereaza, conform legii?
Răspuns la discuția Urgente familale
Nu au cum sa recupereze, decat daca stau peste cele 4 ore, cum se poate proceda in cazul acesta?
Urgente familale

Buna ziua,

Imi puteti spune care sunt conditiile pentru acordarea zilelor pentru urgente familiale si pentru recuperarea zilelor pentru angajatii part-time? conform legii, acestia nu au voie sa faca ore suplimentare.
Răspuns la discuția pauza masa part-time
Exact asta este nedumerirea, citind legea, cei cu 6 ore intra in aceeasi categorie cu cei cu 4 ore, adica fara pauza de masa? 6 ore nu inseamna un "program mai mare de 6 ore"
Va rog sa ma ajutati cu cateva clarificari in ceea ce priveste pauza de masa pentru angajatii cu program de 6 ore, se poate considera ca si la 4 ore ca nu se acorda pauza de masa?
Buna ziua,
In ce conditii pot fi decontati ochelarii pentru angajati?

Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o opinie in ceea ce priveste modificarile de norma pentru angajatii part time, in compania noastra, in departamentul la care facem referire, exista 10 ture...de asemenea, lucreaza si o sambata pe luna, care ar fi varianta corecta dintre cele 4 : inegal/schimburi/flexibil/individualizat ? si cum ar trebui sa sune formularea ?

multumesc
Contractul inceteaza, insa daca angajatul incaseaza venituri din salarii? nu ar trebui sa retinem?
Poprire indemnizatie crestere copil - vs drepturi salariale

Buna ziua,

Cum procedam in cazul unei angajate care este in concediu de crestere a copilului, si va inceta atat plata indemnizatiei cat si a contractului de munca in aceeasi zi, respectiv 29 iunie?
in cazul in care deja i se retine o suma din indemnizatie, mai este obligat angajatorul sa retina si el?

multumesc frumos
Conform Codului Muncii avem urmatoarele precizari: Contractul individual de muncă pe durată determinată, încheiat de aceleaşi părţi, în termen de 3 luni de la încetarea unui alt contract de muncă pe durată determinată, este considerat contract succesiv; dacă perioada dintre contractele de muncă pe durată determinată încheiate între aceleaşi părţi este mai mare de 3 luni, nu mai sunt aplicabile dispoziţiile Codului muncii privitoare la contractele succesive. Fiecare contract succesiv pe durată determinată, încheiat de aceleaşi părţi, nu poate avea o durată mai mare de 12 luni.

Acest contract de munca va avea deja 36 luni, in cazul acesta se depaseste limita de 12 luni, deci nu putem incheia un contract nou.
Va rog sa imi confirmati.

multumesc