avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire contract perioadă determinata mai mult de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire contract perioadă determinata mai mult de 36 luni

Buna ziua,

Care sunt situatiile in care un contract pe perioada determinata poate fi prelungit pe o perioada mai mare de 36 luni?mentionez ca este o situatie speciala, fiind vorba despre o misiune clar stabilita pentru angajatul respectiv.

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Acco , utilizator 07:53, 18 Aprilie 2024
Nu se mai poate prelungi, dar se poate incheia un alt c.i.m. cu o durata de cel mult 12 luni.
Conform Codului Muncii avem urmatoarele precizari: Contractul individual de muncă pe durată determinată, încheiat de aceleaşi părţi, în termen de 3 luni de la încetarea unui alt contract de muncă pe durată determinată, este considerat contract succesiv; dacă perioada dintre contractele de muncă pe durată determinată încheiate între aceleaşi părţi este mai mare de 3 luni, nu mai sunt aplicabile dispoziţiile Codului muncii privitoare la contractele succesive. Fiecare contract succesiv pe durată determinată, încheiat de aceleaşi părţi, nu poate avea o durată mai mare de 12 luni.

Acest contract de munca va avea deja 36 luni, in cazul acesta se depaseste limita de 12 luni, deci nu putem incheia un contract nou.
Va rog sa imi confirmati.

multumesc
Total gresit ... daca primul c.i.m. are o durata de 36 de luni , se mai pot incheia inca doua c.i.m. pe durata de maxim 12 luni fiecare.
Buna ziua!
Daca ai 3 contracte individuale de munca pe perioada determinata consecutive de cate 12 luni fiecare, mai poti incheia contracte individuale de munca pe perioada determinata in continuare sau care este intervalul de pauza pe care trebuie sa-l ai ca sa poti incheia un nou contract pe perioada determinata?!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 82 din codul muncii AphisG AphisG Buna ziua, Cred ca multe persoane care intra in contact cu acest articol fac confuzie intre contract si prelungire a contractului, eu fiind una din aceste ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata Teo-DorA Teo-DorA Am un CIM pe perioada determinata care urmeaza sa inceteze la 1 sept. a.c., au fost incheiate 3 contracte consecutive intre aceleasi parti iar ultimul a fost ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata - cim nou Herra_ Herra_ După data de 1 mai 2011, când prevederile Legii nr. 40 din 2011 privind modificarea și completarea Codului muncii, au intrat efectiv în vigoare, ... (vezi toată discuția)