avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Cristi234

Activitate Cristi234

Răspuns la discuția PayPal, PFA si facturi.
Se pare ca am aflat raspunsul la intrebarile mele, le trec aici daca cineva este curios:
1. Da, trebuie sa emit factura catre clientul final, asta inseamna 250 facturi daca am 250 de clienti.
2. Se pare ca nu e corect sa se adune banii in paypal, defapt in cazul meu factura se poate emite (printr-un soft) automat ce banii intra in paypal.
3. - nu stiu 100% pt ca am primit un raspuns referitor la legea 227/2015, art.15 punctul 9 in care se spune:
ca persoana care realizeaza "servicii prestate pe cale electronică poate considera un client stabilit în alt stat membru drept persoană neimpozabilă, atât timp cât clientul în cauză nu a comunicat prestatorului numărul său individual de identificare în scopuri de TVA"... si in continuare la punctul 10:
"o persoană impozabilă sau o persoană juridică neimpozabilă considerată persoană impozabilă, care primește servicii destinate exclusiv uzului privat, inclusiv celui al personalului său, este considerată drept o persoană neimpozabila"
Cum un abonament la un website de divertisment este un serviciu destinat uzului privat atunci nu intru in aceasta categorie, Insa... am cautat legea respectiva si nu am gasit-o. Ma mai documentez.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e legal sa folosesti paypal :-)
Facturile din paypal nu sunt recunoscute, trebuie emise facturi care respecta legislatia din RO.
Răspuns la discuția Cheltuieli deductibile PFA
Parca ceva nu e OK in intrebarea ta :-)
Defapt hai sa vedem invers adica in cazul in care nu ai cheltuieli deductibile atunci ce se intampla? Platesti impozit mai mare, nu?
Daca vrei sa inchizi PFA-ul e mai bine daca scoti din folosinta toate obiectele de inventar inainte ca sa il inchizi. Si chiar daca ti le vinzi tie, probabil poti sa le vinzi la un pret foarte mic pt ca uzura, nu mai e nou etc depinde de "obiect", iar la un pret foarte mic atunci si impozitul e foarte mic.
Am 3 nelamuriri legate de PFA, paypal si facturi

1. Daca am un tarif de 4 lei pentru acces la continut premium la un website, cu plata prin paypal si am 250 de abonati din toata lumea, trebuie sa emit factura la fiecare cumparator? Adica 250 de facturi a cate 4 lei ??

2. Ar fi corect daca as lasa sa se adune banii in contul paypal pentru o luna sau doua iar dupa ce ii transfer in contul bancar sa inregistrez operatiunea in RJIP pe baza extrasului de cont ca " incasari din perioada 01.11.2020 - 31.12.2021" - eventual listez extrasul paypal cu cele 250 de tranzactii ?

3. Daca am abonati la website din UE dar nu pot sa stiu daca sunt persoane fizice sau juridice, imi mai trebuie cod intra comunitar?