avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cheltuieli deductibile PFA

Daca am un PFA si am cheltuileli deductibile intr-un an de 10000 lei economisesc 1000 de lei pe an din impozit. Dar din ce am citit pe internat daca vrei sa iti inchizi PFA-ul trebuie sa iti vinzi tie obiectele de pe PFA si acei bani sunt impozitati, deci ce rost are sa mai cumperi pe PFA si sa scazi profitul ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
qwerty97, utilizator
Cel mai recent răspuns: qwerty97 , utilizator 00:06, 28 Ianuarie 2021
Parca ceva nu e OK in intrebarea ta :-)
Defapt hai sa vedem invers adica in cazul in care nu ai cheltuieli deductibile atunci ce se intampla? Platesti impozit mai mare, nu?
Daca vrei sa inchizi PFA-ul e mai bine daca scoti din folosinta toate obiectele de inventar inainte ca sa il inchizi. Si chiar daca ti le vinzi tie, probabil poti sa le vinzi la un pret foarte mic pt ca uzura, nu mai e nou etc depinde de "obiect", iar la un pret foarte mic atunci si impozitul e foarte mic.
Salut Cristi, sa luam cazul ca cu obiecte(laptopuri,calculatoare etc) in valoare de 10000 lei toate sub 1500 sa intre la amortizare imediata. Daca nu cumpar nimic in anul respectiv, am un profit de 20000 lei la care trebuie sa platesc 10%, fiind 2000 lei, daca imi cumpar cele de mai sus , profitul e de 10000 de lei si platesc doar 1000 de lei pe anul respectiv. Deci economisesc sa nu dau la stat 1000 de lei. Daca dupa anul respectiv inchid PFA, am citit pe net ca trebuie sa vinzi acele obiecte din inventar mie pe persoana fizica sau altcuiva si acei bani vor intra ca si venit brut. Sa zicem ca e nu mai au acelasi pret si vor costa doar 6000 de lei toate. Eu trebuie sa platesc 600 de lei impozit pe acesti bani? Deci eu am doar 400 de lei economisiti dupa inchiderea pfa-ului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa comert cat trebuie sa platesc la stat? Mogdyyyyyy Mogdyyyyyy Persoana fizica autorizata cum calculez darile catre stat? Spre exemplu daca as achizitiona 100 de tricouri la 10 lei bucata, 10 lei este pretul cu TVA ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pfa neplatitor de tva LetitiaM LetitiaM Ca neplatitor de tva achizitionez produse necesare activitatii mele de traducator care includ tva. De ex cumpar pixuri de 100 lei sa zicem plus tva 19lei. In ... (vezi toată discuția)