Daca am un PFA si am cheltuileli deductibile intr-un an de 10000 lei economisesc 1000 de lei pe an din impozit. Dar din ce am citit pe internat daca vrei sa iti inchizi PFA-ul trebuie sa iti vinzi tie obiectele de pe PFA si acei bani sunt impozitati, deci ce rost are sa mai cumperi pe PFA si sa scazi profitul ?
Parca ceva nu e OK in intrebarea ta :-)
Defapt hai sa vedem invers adica in cazul in care nu ai cheltuieli deductibile atunci ce se intampla? Platesti impozit mai mare, nu?
Daca vrei sa inchizi PFA-ul e mai bine daca scoti din folosinta toate obiectele de inventar inainte ca sa il inchizi. Si chiar daca ti le vinzi tie, probabil poti sa le vinzi la un pret foarte mic pt ca uzura, nu mai e nou etc depinde de "obiect", iar la un pret foarte mic atunci si impozitul e foarte mic.
Salut Cristi, sa luam cazul ca cu obiecte(laptopuri,calculatoare etc) in valoare de 10000 lei toate sub 1500 sa intre la amortizare imediata. Daca nu cumpar nimic in anul respectiv, am un profit de 20000 lei la care trebuie sa platesc 10%, fiind 2000 lei, daca imi cumpar cele de mai sus , profitul e de 10000 de lei si platesc doar 1000 de lei pe anul respectiv. Deci economisesc sa nu dau la stat 1000 de lei. Daca dupa anul respectiv inchid PFA, am citit pe net ca trebuie sa vinzi acele obiecte din inventar mie pe persoana fizica sau altcuiva si acei bani vor intra ca si venit brut. Sa zicem ca e nu mai au acelasi pret si vor costa doar 6000 de lei toate. Eu trebuie sa platesc 600 de lei impozit pe acesti bani? Deci eu am doar 400 de lei economisiti dupa inchiderea pfa-ului ?