avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA comert Cat trebuie sa platesc la stat?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA comert Cat trebuie sa platesc la stat?

Persoana fizica autorizata cum calculez darile catre stat?
Spre exemplu daca as achizitiona 100 de tricouri la 10 lei bucata, 10 lei este pretul cu TVA inclus,cand si cat trebuie sa platesc la stat?
Pret de achizitie 10 lei, pret de vanzare 20 lei
10 lei×100 buc =1000 lei
20lei×100 buc= 2000 lei
Profit 1.000 lei, 16% din profit trebuie sa platesc la stat, adica 160 lei?
Aceste sunt toate platile ce trebuie sa le fac la stat? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:09, 21 Ianuarie 2019
Un pfa plateste anual impozit pe venit de 10% aplicat la venitul net anual realizat adica venit brut anual incasat - cheltuieli deductibile anuale platite.
Separat, daca venitul net anual realizat, cel de mai sus,este peste plafonu a 12 salarii minime brute pe economie, care in acest an este 2080 lei lunar, atunci obligatoriu veti plati si contributia la sanatate 10% si la pensie 25% aplicate la plafonul a 12 salarii.
Sunt cheltuieli deductibile pentru activitatea de comert, cu titlu de exemplu următoarele: cheltuielile cu infiintarea pfa si cu autorizatiile sanitara si altele daca e cazul, cheltuieli cu achizitionarea casei de marcat si cu registrele pentru evideta contabila, cheltuielile cu achiziționarea de mărfuri, materiale consumabile, obiecte de inventar pentru amenajarea spatiului si desfasurarea activitati de comert, chiria aferentă spațiului în care se desfășoară activitatea în baza unui contract de închiriere, cheltuielile cu energia și apa aferente spațiului în care se desfășoară activitatea în baza unui contract pe pfa cu furnizorii, plăți efectuate anual la primarie pentru taxa pe firma si aviz de functionare si altele care pot aparea.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributii pfa cbumbu07 cbumbu07 Sotul meu este in acest moment angajat cu carte de munca. Incepand de anul viitor vrea sa desfasoare, in paralel, si o activitate independenta sub forma de ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa dascaluflorin dascaluflorin Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA, mai exact un magazin online pentru vanzarea de articole vestimentare si accesorii, si as dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Srl sau pfa Mira68 Mira68 Buna ziua Patronul la care lucreaza nora mea i-a sugerat/ordonat sa treaca pe SRL sau PFA. Nu stim mare lucru despre ce implica aceasta organizare, asa ca ... (vezi toată discuția)