avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate Diana9321

Activitate Diana9321

Am inteles. Multumesc frumos!
Problema este că, săptămâna trecută a avut 4 zile de concediu medical. Și urmează să mai aibă din 4 mai când se duce la operație. Și când s-a întors vinerea trecută la munca, angajatorul i-a spus că, începând din luna aprilie să nu mai meargă la munca. Pe motiv că el are multe probleme de sănătate. Săptămâna trecută a mers din cauza unei răceli pe concediu medical și din mai va merge din cauza unei operații. Și acuma îl presează să își dea demisia cu preaviz. Concediu de odihna și-a luat doar 5 zile anul asta. Și cum 20 zile va fi perioada de preaviz pe luna aprilie va fi asigurat. Dar, indiferent că își face demisie cu preaviz, el își va face forțat. Ceea ce mi se pare ilegal. Și nu știu ce metoda ar fi ca salariatul sa beneficieze 2 luni de asigurare și să efectueze și concediul medical. Cum am putea convinge angajatorul sa îl mai țină un pic la munca.
S-ar putea sa fie art.81 alin7. Demisie cu preaviz. Dar problema este ca salariatul nu doreste demisie. Vrea sa mai stea pana dupa luna mai ce isi termina concediul medical.
Buna ziua.
Am o întrebare legat de chestiuni legale. Dacă un salariat lipește de la munca pe motive medicale și angajatorul dorește să renunțe la serviciile sale și salariatul nu dorește, deoarece o să aibă nevoie de asigurare medicala pentru o operatie. Și îi zice salariatului că în data de 03.04 să nu mai vina(sau să vina cat e perioada de preaviz) ce se poate face sa fie acoperit salariatul pentru următorul concediu medical. Concediul medical va fi din luna mai.
Nu este asociație
Buna ziua.
Am o problema care pe mine mă deranjează și nu știu ce să fac.
In iulie 2021 am achiziționat un apartament (bun propriu). Este un bloc cu acoperiș. După ce m-am mutat, vecinii mi-au spus că este spart acoperișul și că plouă. Am vrut să urc sa văd,dar ei au spus că este închis accesul pe partea noastră din cealaltă scară. La început nu am căutat atâtea informații, deoarece la mine nu ploua in casa. Erau niște pete doar pe tavan. Acuma, toată iarna a plouat și deja a inceput sa se mărească petele. Și m-am dus în cealaltă scară de unde se poate urca și vecina a spus că fiecare scara și-a făcut urcare pe acoperiș. Dar ea și toți de la etajul respectiv au avut un conflict cu vecinul de langa mine. Și el s-a hotărât să pună lacat și să nu mai intre nimeni pe partea noastră. Vecinul ce sta vizavi de mine și-a făcut acces direct din apartament. Acuma eu daca vreau sa fac ceva in acoperiș trebuie sa intru pe la el sau din cealaltă scară. Dar la cum merg lucrurile se pare că nici unul din ei nu o să mă lase să urc. Doamna nu mă lasă din cauza certurilor cu vecinul meu, iar vecinul meu de vizavi nu mă va lăsa să urce muncitorii in cazul in care îl renovez. E un bloc cu 3 etaje și 3 apartamente pe un palier. Și am impresia că nimic nu este legal ce se face pe acolo. Nici faptul că e închis accesul, nici faptul că vecinul și-a făcut intrare pe la el din casa. Si nu știu cum să procedez. Daca se face acces la noi din scara eu mă gândesc că trebuie acordul de la toți locatarii de pe scara, nu?
Buna ziua. Am o intrebare pt cei care au dat examenul de acces CECCAR. Eu in 30 septembrie 2022 si 1 octombrie dau examen acces pt categoria de expert contabil. Lucrez in domeniul contabilitatii, dar cand m-am uitat peste ghid mi se pare foarte diferit de ceea ce practic. Asta stiam de cand am terminat facultatea. Eu am terminat managementul. Si nu ma simt foarte pregatita. Subiecte vor fi grila? De exemplu la partea de contabilitate ma gandesc ca nu vor fi grila, dar la restul:drept, audit etc sunt subiecte grila? Eu nu reusesc sa retin toate definitiile. Is foarte multe.
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat daca se poate.
Am terminat facultatea de științe, specializarea management și masterul l-am făcut pe managementul afacerilor.
Din 2016 lucrez in domeniul contabilității primare.
Adică, înregistrez facturi, chitanțe, extras de cont. Tot ce tine de un operator contabil primar.
Problema este că nu semnez declarații.
Daca vreau să țin contabilitatea la o firma pot semna declarații?
M-am înscris la CECCAR pt a incepe stagiatura de expert contabil, dar dacă cumva nu iau acel examen, pot sa iau o firma și să semnez?
Din câte am citit pe internet trebuie ori sa fi membru CECCAR ori ești angajat la acea firma.
Dar dacă firma nu dorește să mă angajeze, pot sa lucrez?
Mă refer la închideri de luna. Declarații, balante etc. Sau doar să mă ocup pe partea de înregistrări documente?
Legat de semnătura electronică nu este o problema. Știu că este o mare responsabilitate,dar as vrea sa incep cu firme mici. Că de fiecare data când încercam să mă angajez la o firma și aud că nu pot semna declarații nu ma luau. Efectiv nu știu ce să fac. Cu toți contabilii,cu care am discutat nici unul nu a zis sa nu mă înscriu la CECCAR. Și problema este că sunt atâtea cheltuieli la ei, și sunt destul de mari costurile. Eu mai plătesc și o rata la apartament, salariul meu nu e foarte mare, am și cheltuieli cu utilitățile.
Doar cateva zile a lipsit
Pe statul de plata imi apare

Cornel Vasile a scris:

Unde apar ? Detaliati.