avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am o întrebare legat de chestiuni legale. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am o întrebare legat de chestiuni legale. Dacă un ...

Buna ziua.
Am o întrebare legat de chestiuni legale. Dacă un salariat lipește de la munca pe motive medicale și angajatorul dorește să renunțe la serviciile sale și salariatul nu dorește, deoarece o să aibă nevoie de asigurare medicala pentru o operatie. Și îi zice salariatului că în data de 03.04 să nu mai vina(sau să vina cat e perioada de preaviz) ce se poate face sa fie acoperit salariatul pentru următorul concediu medical. Concediul medical va fi din luna mai.
Cel mai recent răspuns: Diana9321 , utilizator 14:43, 21 Martie 2023
Incetarea in baza carui articol din Codul Muncii se va dispune?
S-ar putea sa fie art.81 alin7. Demisie cu preaviz. Dar problema este ca salariatul nu doreste demisie. Vrea sa mai stea pana dupa luna mai ce isi termina concediul medical.
Sunt 3 variante, in speta :
1. demisie
2. incetarea cu acordul partilor
3. concediere

Cand expira actualul concediu medical ? Care este perioada de preaviz pentru demisie ?
Problema este că, săptămâna trecută a avut 4 zile de concediu medical. Și urmează să mai aibă din 4 mai când se duce la operație. Și când s-a întors vinerea trecută la munca, angajatorul i-a spus că, începând din luna aprilie să nu mai meargă la munca. Pe motiv că el are multe probleme de sănătate. Săptămâna trecută a mers din cauza unei răceli pe concediu medical și din mai va merge din cauza unei operații. Și acuma îl presează să își dea demisia cu preaviz. Concediu de odihna și-a luat doar 5 zile anul asta. Și cum 20 zile va fi perioada de preaviz pe luna aprilie va fi asigurat. Dar, indiferent că își face demisie cu preaviz, el își va face forțat. Ceea ce mi se pare ilegal. Și nu știu ce metoda ar fi ca salariatul sa beneficieze 2 luni de asigurare și să efectueze și concediul medical. Cum am putea convinge angajatorul sa îl mai țină un pic la munca.
Preavizul se prelungeste cu durata concediului medical... astfel, daca in perioada de preaviz va intra in concediu medical atunci in luna mai ar mai putea avea calitatea de salariat.

Oricum, calitatea de asigurat in sistemul de sanatate publica va inceta in termen de 3 luni de la data incetarii c.i.m.
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei pentru ccc ContSters167835 ContSters167835 Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei ptr.cresterea copilului.As vrea ca cineva sa ma indrume unde trebuie sa ma adresez ptr \"a o ... (vezi toată discuția)
Spitalizare inainte de incheierea contractului prin acordul partilor melpo melpo Buna ziua, Sotul meu a suferit un accident foarte grav si este internat in spital. La serviciu are depusa cerere de incetare a contractului de munca cu ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)