Mi-am pierdut decizia privind acordarea indemnizatiei ptr.cresterea copilului.As vrea ca cineva sa ma indrume unde trebuie sa ma adresez ptr "a o recupera",pe 18 aprilie2011 trebuie sa ma internez in spital si am nevoie de acest document ptr.a-mi elibera unui document de la CASS ca sunt asigurata.Va multumesc
Adresati-va cu o cerere Directiei Muncii si Protectiei Sociale din judetul dv, in care solicitati eliberarea unei noi decizii sau unei adeverinte doveditoare pana la eliberarea deciziei. Actele ce trebuie atasate cererii sunt : copie C.I. , copie certificat nastere copil.
Sa luati nr de inregistrare pt cerere.
Pana la 30 zile. Pana la eliberarea unei noi decizii vi se poate elibera, pe loc, o adeverinta, pe care puteti sa o duceti la CAS pt eliberarea adeverintei ca sunteti asigurata.
va multumesc ptr aspuns.Pe parcus mi-am gasit decizia si am si primit adeverinta.Eu sunt in concediu ptr cresterea copilului.Fetita implineste 2 ani pe 19 aprilie,o sa fiu operata pe 18 aprilie.La casa CAS mi-au zis ca pe 18 o sa fiu asigurata,dar de la fima de unde ''provin''mi sa comunicat ca mi se va desface contractul de munca,si no sa mai plateasca asigurare de pe 19 aprilie.Ce pot sa fac ca pe perioada cat sunt in spital sa fiu macar asigurata ptr.ca nu am o situatie materiala care sa-mi permita sa platesc o astfel de interventie ,si nici spitalizarea?Nu mai exista legea ca sunt obligati sa ma reangajeze?Mi-au spus ca nici in somaj(unde as fi asigurata)nu ma poate trimite.Ce pot sa fac?Timpul ma preseaza si nu as vrea sa ma trezesc dupa operatie cu surprize materiale ptr ca am doi copii mici la care le-ar ajunge si eventualele complicatii de dupa operatie care in ''circumstantele noastre spitalicesti''nu sant sigur ca nu o sa apara.Va multumesc
1. Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut CIM suspendat deci erati tot salariata aceleeasi firme.
2. La terminarea CCC angajatorul este obligat sa va primeasca pe acelasi post prevazut in CIM.
3. Daca postul a fost desfiintat atunci trebuie sa va concedieze cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
4. In somaj fiind sunteti asigurata si veti beneficia de indemnizatie pentru concediu medical.