avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate Lacramioara.hartescu@scc.com

Activitate Lacramioara.hartescu@scc.com

Multumesc pentru raspunsuri! Am tinut sa specific mai clar pentru ca in raspunsul dvs initial v-ati referit doar la cultul crestin, iar nelamurirea mea vizeaza angajatii care apartin de alt cult religios, altul decat crestin, de exemplu musulman. Nu a fost intentia mea sa deranjez.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, va raportati la prevederile din Codul Muncii ...este destul de explicit.

Buna ziua, intrebarea mea se refera la angajatii care apartin altui cult religios decat cel crestin (ex. musulman) si ma raportez la aceasta mentiune din din Codul Muncii: "- doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora"
Multumesc!
Buna ziua! Angajatii care apartin de un alt cult religios beneficiaza de 6 zile libere pentru sarbatoari legale in plus fata de cele stabilite prin art. 139(1) din Codul muncii?
Buna ziua!
Unui angajat din Ucraina, angajat in aprilie 2022 pe baza permisului de sedere pentru protectie temporara si in baza ordonantei 20/07 martie 2022, i se va putea prelungi contractul de munca, avand in vedere ca in ordonanta mentionata perioada de angajare este limitata la 24 de luni?
Multumesc!
Buna ziua!
Pentru a fi validati reprezentantii salariatolor, trebuie sa avem pentru fiecare reprezentant votul a 50%+1 din nr total de angajati? Sau este suficient ca 50%+1 din total angajati sa-si fi exprimat votul?
Multumesc
Buna ziua! Cum interpretati alin. 4 din Ordinul nr. 1320/227/2023: "Concediul pentru sarcină şi lăuzie nu poate fi întrerupt"? Se refera la faptul ca angajata nu poate renunta la o parte din cele 126 de zile pentru a intra in concediu de crestere copil?
Multumesc!
Buna ziua!
In cazul unui contract de munca cu timp partial (4h/zi, 20h/saptamana) se poate opta pentru repartizarea inegala?
Multumesc!
Discuție Aviz de munca
Buna ziua!
In vederea obtinerii avizului de munca pentru cetateni nonUE, cate zile trebuie sa avem activ anuntul de angajare? Trebuie sa fie obligatoriu zile lucratoare? Multumesc

Discuție Demisie
In conditiile in care un salariat isi depune demisia si este informat ca incetarea contractului va fi la data de....(terminarea preavizului standard), angajatorul poate sa revina asupra deciziei initiale si sa renunte la preaviz oricand pe durata derularii acestuia?
Multumesc