avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

In conditiile in care un salariat isi depune demisia si este informat ca incetarea contractului va fi la data de....(terminarea preavizului standard), angajatorul poate sa revina asupra deciziei initiale si sa renunte la preaviz oricand pe durata derularii acestuia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 29 Septembrie 2021
Poate reveni, intrucat nu exista text de lege care sa mentioneze cand trebui sa renunte la preaviz angajatorul.

In opinia mea, acest lucru "angajatorul poate sa revina asupra deciziei initiale si sa renunte la preaviz "trebuia facut la data luarii la cunostinta de demisia salariatului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat iulia_crms iulia_crms Am rugamintea de a ma ajuta cu o opinie in urmatoarea speta: Un director executiv isi depun demisia, desi raportul sau de munca este intemeiat pe un ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz SimonaO SimonaO Buna ziua, Am si eu o intrebare; Ce masuri poate lua angajatorul inpotriva mea in urmatoarea situatie: -mi-am depus demisia din functia de director ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz de catre angajator florianb65 florianb65 Mi-am depus demisia cu preaviz de 20 zile lucratoare in data de 21.07.2016 dar seful de echipa mia spus ca de azi sa nu mai vin la munca ca renunta la ... (vezi toată discuția)