Sa nu mai spun ca la aceasta ultima discuție ne-a amenintat ca el știe multa lume și o sa ne tina numai in procese și ca o sa plătim noi toate cheltuielile de judecata. Are niște mesaje pe whattsapp cu niște poze in care i-a arătat tata o barbuta . Dar nu reiese nimic ca ar fi trebuit sa ii faca sau ca a facut. Sa nu spun ca aceste mesaje erau din mai 2022 si barbatul a venit in August 2023 la noi. Tatăl meu era o persoana care se stresa și dacă avea ceva de făcut nu astepta cu lunile ci intr-o săptămână facea.
Buna ziua
Am nevoie de ajutorul dvs. Tatăl meu a decedat anul trecut în august și după 2 săptămâni de la înmormântare a venit un bărbat să ne spună că tatăl meu trebuia sa îi facă o bărcuță (făcea din hobby bărbuțe mici pântru pescuit) .Aceasta persoana spunea că i- ar fi dat 2 barcute din 2022 să facă ce vrea cu ele și ar fi trebuit tatăl meu sa îi facă alta in loc. Până în anul 2023 noi nu l-am auzit pe tata vorbind despre așa ceva, iar noi îi comandam toate piesele necesare pentru a face barcute. Nu ne-am înțeles, și nici nu ne-a înțeles pe noi care am avut o pierdere brusca in familie. După câteva vizite omul ne-a lăsat în pace, până acum de sărbători iar a venit și ne-a amenințat că ne da în judecată sa își recupereze banii sau sa ii dam o bărcuță (noi nu avem nici o bărcuță, cea care o folosea tata am dat-o unui apropiat deoarece era și stricată).
Este posibil sa fie date în judecată ? Așa ne-a terminat că nici nu am fost pe faza sa fac o poza la mașină sa am numărul mașinii.
Cine are dreptul la accesul la fisa postului personala?
O colega doreste sa-mi vada fisa postului si a cerut-o sefului direct, pentru ca cei de la resurse umane nu vor sa i-o dea.
Are acest drept de a "studia" fisa unui coleg?
Seful are voie sa ii dea copie la fisa mea?
Mulțumesc frumos!
Chiar ati ridicat un aspect important, reclama ce va fi afisata.
O clauza de avut in vedere in caz de incheierea unui astfel de contract.
Multumesc de raspuns!
Am o nelamurire legata de bannerele publicitare. E o chestiune la locul de munca si sunt pareri diferite. Prin urmare va cer ajutorul.
In Legea nr. 185/2013 sunt 2 articole care consider eu ca se contrazic.
Va rog sa imi spuneti daca asa e:
"Art. 13. -
(1) Publicitatea este permisă atât pe domeniul public sau privat al statului şi al unităţii administrativ-teritoriale, cât şi pe proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, cu respectarea prevederilor legale în vigoare."
si
"Art. 15. (1) Amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisă în următoarele situaţii:
..........
d) pe clădirile reprezentând sedii ale autorităţilor administraţiei publice locale şi centrale, precum şi ale instituţiilor publice, cu excepţia afişajelor care anunţă activitatea ce se desfăşoară în interiorul sediilor;"
Intrebarea la lucru este aceasta: pe cladirea unei institutii de invatamant se poate sau nu monta un banner?
Va rog sa imi spuneti parerea dvs.
la Contractul de creditare intre o persoana fizica si o Asociatie:
- Asociatia elibereaza chitanta pentru suma cu care a fost imprumutata?
(am citit postari de pe forum: era pomenita si chitanta, dar si dispozitie de plata si nu mi-am dat seama din raspunsuri care este varianta corecta)
- daca se foloseste CHITANTA, acolo unde scrie pe ea: suma ....x.... reprezentant.....: la REPREZENTAND: scriu imprumut?
- persoana fizica poate fi oricine sau e musai sa fie membra a Asociatiei?
Atunci Contract de voluntariat cu medic veterinar aflat în concediu de maternitate, care și a suspendat activitatea pe perioada concediului, poate fi facut?
(voluntariat făcut pentru a oferi consultații animalulelor, retete și comenzi de la distribuitori medicamente, vaccinuri).
Cornel Vasile a scris:
Contract de colaborare , pe baza de voluntariat, nu exista .... ori una ori alta .
Contract de colaborare/voluntariat.
Bună ziua!
Reprezint o asociatie, noua și mica, prin care asigur mâncare, tratamente, adăpost, sterilizare pisicilor abandonate.
Exista posibilitatea sa fac un Contract de colaborare , pe baza de voluntariat, cu un medic veterinar , aflat însă în concediu de maternitate și care și-a suspendat activitatea în perioada concediului?
Mulțumesc frumos!