avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1977 soluții astăzi
Forum Activitate Lorand 80

Activitate Lorand 80

Bună seara, am și eu o întrebare, nelămurire. Încep un proces de divorț și automat de partaj. Am fost căsătoriți 12 ani și avem doi copii minori. În timpul căsătoriei am primit în donație o casă unde locuim de la părinții mei,am mai cumpărat o casă. Deci avem două imobile. În afară de asta avem o autorulota,o platformă, un microbuz,și trei autoturisme. În acest timp nevasta a moștenit câteva terenuri. Avem și credite bancare de 100 de mii de lei.
Acum nevasta cu avocata ei cere de la mine jumătate din bunurile imobile și mobile,și datoria să rămână mie și nu am dreptul la moștenirea ei.
Există vreo lege sau modalitate să obțin și eu jumătate din moștenirea ei și să împărțim și datoria bancară? Și un alt aspect important după părerea mea nu și a avocatei ei este că în timpul căsătoriei nu a avut serviciu nici măcar o zi! Deci mi se pare aberant să împărțim tot ce am eu,să rămân cu datoria, să nu primesc nimic din moștenirea ei. Mulțumesc anticipat, cu stima,Lorand.
Bună ziua, am posibilitatea, legal, să verific bugetul unei primării? Mă gândesc să candidez în 2024 și să fac un program, dar dacă nu am informații despre buget ajung să promit ca un politician... Mulțumesc anticipat,cu stimă Lorand.
Multumesc mult de raspuns si pt timpul acordat,o sa incerc o cerere la judecatorie,din pacate in tara asta pot sa fiu si primar cu cazierul meu dar sa dau examen pentru sofer cat C nu se poate,chiar daca a trecut 8 ani de atunci,a spus avocata ca daca stateam trei ani in puscarie acum aveam cazierul curat,sunt mirat dar viata merge inainte.
Bună seara, am avut o condamnare de trei ani cu suspendare în 2014 și perioadă de încercare de 5 ani, acum nu pot să dau examen pt permis cât C pt că am cazier, am căutat și am găsit varianta reabilitării judecătorești dar avocata spune că pot să cer reabilitare numai în 2023,eu ce am găsit pe diferite site-uri am înțeles că pot cere reabilitarea după perioada de încercare. Poate mă ajută cineva cu un răspuns clar, mulțumesc anticipat.
Bună ziua, am și eu o problemă, poate mă ajută cineva cu un sfat. În 2014 am fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pt refuzul probelor biologice, în 2015 am făcut examen pt redobândire cât. B, în 2018 am făcut categoria B+E, anul ăsta nu pot da examen pt C, C+E pentru că am cazier, dar cu aceleași cazier am dat examen acum 3 ani,polițistul de la direcția permise spune că s-a schimbat legea. Reabilitarea de drept trebuia să intervină dar nu s-a întâmplat, când am greșit am plătit, acum tot eu trebuie să umblu la judecătorie să fac reabilitare? Nu se poate face la serviciul de cazier de la politie? Să caut avocat și să umblu la judecătorie ani de zile? Când am fost condamnat am avut abonament la judecătorie aproape doi ani de zile, mi se pare bătaie de joc... Dar în fine, vreau numai sfaturi cum rezolv cât mai repede, mulțumesc anticipat, Lorand.