avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian1983.

Activitate Lucian1983.

Bună ziua. Am o problema cu primăria. Am avut o mașină ceva timp în spate mai exact 4 ani. Ulterior am vândut-o către un cetățean bulgar. Am dus contractul de vânzare cumpărare la organele fiscale și mi sa spus ca nu pot sa scad mașina pana nu achit datoriile. Anul trecut am achitat suma de 7000 lei fiind compusa din impozit și amenzi. (Asa cerandumi de la primărie pentru certificat fiscal) însă după achitarea sumei mi sa spus ca trebuie sa achit mașina pana în prezent,deși este vândută de 3 ani și ma cert cu ei de atunci. Multumesc.
Dar masina eate vanduta unui cetatean bulgar. Ce treaba are el cu fiscalu?
Sa inteleg ca doar in istanta pot rezola problema...
Buna ziua. In 2016 am vandut un autoturism catre o persoana din alta tara. In baza contractului de vanzare cumparare cei de la taxe nu au vrut sa imi scoata masina din evidentele fiscale,cum ca imi trebuie certificat de radiere. Noul proprietar a plecat cu masina pe roti in tara lui de provenienta. Acuma toate taxele din anii precedenti sunt trecute la mine. Desi eu detin contractul de vanzare cumparare de la data rspectiva.Ce este de facut in acest caz.
Va multumesc
Multumesc.

Lucian1983. a scris:

Dar daca debitele sa achita esalonat?

ynocentta a scris:

Este abordare eronata
Exista dispozitie expresa in codul fiscal care impune ordinea de solutiona recereri contribuabili
Daca dv figurati cu debite in evidenta autoritatea fiscala are obligatia sa desfasoare demersuri pentru recuperare debite si ulterior achitarii acestora sa raspunda cererilor dv

Dar daca debitele sa achita esalonat?

ynocentta a scris:

Este abordare eronata
Exista dispozitie expresa in codul fiscal care impune ordinea de solutiona recereri contribuabili
Daca dv figurati cu debite in evidenta autoritatea fiscala are obligatia sa desfasoare demersuri pentru recuperare debite si ulterior achitarii acestora sa raspunda cererilor dv

Va multumesc.

POPA GHEORGHE a scris:

Pot exista hotarari de consiliu local in acest sens.

Poate legal o primarie sa nu vrea sa scoata din evidenta un autovehicul datorita faptului ca proprietarul are datorii, in conditiile in care respectiuvul autovehicul sa vandut si exista contract de vanzare cumparare?
Va multumesc