Buna ziua. In 2016 am vandut un autoturism catre o persoana din alta tara. In baza contractului de vanzare cumparare cei de la taxe nu au vrut sa imi scoata masina din evidentele fiscale,cum ca imi trebuie certificat de radiere. Noul proprietar a plecat cu masina pe roti in tara lui de provenienta. Acuma toate taxele din anii precedenti sunt trecute la mine. Desi eu detin contractul de vanzare cumparare de la data rspectiva.Ce este de facut in acest caz.
Va multumesc
Ar fi trebuit solicitat certif fiscal inainte de semnarea contractului si radierea de la impozite, insa acum doar cu actiune in instanta se poate solicita constatarea transmiterii dreptului catre noul proprietar si radierea autoturismului de pe numele dv.
Da. Intrucat atat vanzatorul - care trebuia sa obtina viza de la finante pe fisa de inmatriculare cat si cumparatorul , - care nu se mai afla in tara si are alt regim de impozitare, nu mai puteti indeplini aceste lipsuri in acest moment, doar prin adresarea unei actiuni in constatare se rezolva chestiunea cu radierea de pe numele dv.
Radiere auto
claudiu palote
Buna ziua,revin din nou cu o problema delicata : mi-am cumparat o masina inmatriculata in romania dar eu sunt rezident in Spania,locuiesc momentan aci si auto ... (vezi toată discuția)