avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate Bianca_Livia

Activitate Bianca_Livia

Răspuns la discuția Pensie
Buna ziua, va multumesc frumos, anticipam raspunsul Dumneavoastra. M-a indus in eroare o prietena care insista ca in noua lege daca ai vechime peste 40 de ani, nu ar conta varsta. Aveam oricum indoieli :) desi intelegem ca nu se stie exact daca se va majora varsta de pensionare la 65 de ani in functie de rata de viata. Viitorul nu este prea optimist in acest sens, O zi placuta! :)
Discuție Pensie
Buna ziua, va rog sa mă ajutați cu un răspuns fata de următoarele: femeie, fara copii, născută în 1 mai 1970, lucrez din 01.02.1988, având aprox. 36 ani de muncă, aș dori să știu daca conform noii legi a pensiilor, aș putea să beneficiez de pensie anticipată parțială fara penalizare in anul 2028, după împlinirea a 58 de ani, dat fiind că se vor aduna peste 40 de ani de muncă, chiar daca nu voi împlini condiția de vârstă (5 ani înainte de împlinirea vârstei de 65 de ani). Va mulțumesc pentru răspuns.
Va multumesc din suflet! O seara frumoasa!

raluk0207 a scris:

Ar fi avut, dacă ambii părinți ar fi decedat după fiu.
Astfel, l-ar fi moștenit in mod egal și tata și mama.
Mai departe, jumătatea moștenită de tata, ar fi fost transmisa nepoatei lui (adica acelei verisoare).
Or tatăl a murit înaintea fiului. Deci tatăl, împreună cu rudele de pe linie paterna ies din calcul.

Probabil ca au fost facute succesiunile asa cum se cuvine si are doua certificate. La acelasi notar. Ma gandesc ca notarul le-a facut in mod corect, asa cum spuneti Dumneavoastra. In mod cert, verisoara are sau nu are drepturi? Sau mai bine spus, exista vreo situatie in care ar avea, tinand cont de ordinea deceselor despre care mi-ati vorbit, ultima decedata fiind mama?!
Iar faptul ca si mama a decedat inainte de a finaliza succesiunea fiului, il indreptateste pe mostenitorul mamei, adica fratele sau ca si mostenitor unic al masei succesorale apartinand amandurora, nu?!

Buna dimineata, va multumesc frumos pentru raspuns Va mai intreb ceva, urmatorul punct si va sunt recunoscatoare pentru raspuns: : fiul avea prin succesiune si o casa mostenita de la tatal decedat. Firesc dupa decesul lui ii revenea tot mamei.. are drept de mostenire asupra acestei case aceasta verisoara de pe linia paterna? Sau urmare decesului mamei, mosteneste tot unchiul si aceasta casa? Nu intelegem de ce notarul care se ocupa de aceasta succesiune a admis cererea verisoarei asupra mostenirii. Va multumesc frumos pentru un raspuns. O zi frumoasa!
Buna ziua, mama nu a finalizat succesiunea deoarece intre timp a decedat si ea. Fratele mamei a deschis succesiunea ambilor si a dobandit certificat de mostenitor pe bunurile amandurora. A fost anuntat de notar ca a mai aparut o mostenitoare, verisoara fiului, care revendica apartamentul proprietate personala al defunctului. Este fiica fratelui tatalui lui, Multumesc

Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ani (decedat si el inaintea fiului). Fiul a fost crescut de mama. Tata recasatorit fara alti copii. Fiul detinea un apartament proprietate personala, cumparat cu forte proprii. Fratele tatalui decedat, are o fiica. Fratele mamei, se ocupa de succesiunea dubla. Fiica revendica apartamentul varului sau. Are dreptate? Este mostenitoare pe un bun care ii apartinea de drept? Parintii lui erau divortati la momentul achizitiei. Poate revendica verisoara ceasta proprietate? Mama decedata are un frate care a initiat succesiunea pentru ambele persoane decedate. Mama defuncta nu avea nici un drept la averea copilului sau? Iar dupa decesul acesteia cui i se transmite dreptul de proprietate asupra bunurilor pe care le-a detinut fiul? Multumim pentru ajutor, o zi placuta!
Doamna avocat, lucrez in firma de 26 de ani si in domeniu de 33. Ar fi prea simplu si chiar ar dovedi lasitate sa plec, sa plec si capul. Am adus bani firmei. Pentru ce? Pentru cine? Doar ca sa ii dau satisfactie unei corporatiste fasciste care a parvenit?! Nu o fi o cale sa o potolesc? Legala? E simplu sa pui pixul jos. Ok, e pentru sanatate, dar la 53 cine te mai angajeaza?! Stii prea multe si ai pretentii; nu e ok pentru ei.....

gi-jane2 a scris:

O puteti inregistra fara probleme.
Ramane de vazut cat o sa va ajute.
Daca lucrati in tensiune, ea clar nu o sa se potolească ca asa e cu astia parveniti , asa ca mai bine pt sanatatea dvs e sa va cautati de munca in alta parte.
Mai exista varianta sa interactionati cat mai putin e de bine ca va scrie si nu va spune.

Am sesizat-o, insa are spatele bine acoperit. Este sustinuta de managerul general. Nu am probe din pacate. Asta va intrebam: este ilegal sa fac anumite inregistrari ale unor discutii sau amenintari pentru a imi sprijini argumentele? Ma iertati, va rog, pentru insistenta. O seara frumoasa....

Bianca_Livia a scris:

Am sesizat-o dar i se gasesc scuze. Ca are mult de lucru, multa raspundere, etc. Dar atitudinea ei este intimidatoare adica asa ar vrea sa fie. Si pentru ca nu ma poate supune asa cum ar dori, nu poate sa ma sanctioneze pentru ca imi fac chiar foarte bine treaba, ma copleseste cu foarte multe sarcini, unele chiar stupide doar ca sa ma copleseasca si sa imi umple ziua. Este o supraveghere deja insistenta a activitatii mele, iar pe de alta parte nu stie ce fac zilnic sau cit fac. Este deja o tensiune mare im birou. In plus, toate aceste sarcini, observatii, constatari, le primesc pe e-mail, desi lucram in acelasi birou, eu simt ca ma hartuieste moral. Daca voi inregistra pe telefon anumite conversatii, anumite amenintari pe care le primesc din partea ei, as face ceva rau? Trebuie sa ma apar cumva. Am 33 de ani de munca si 53 de ani.

Cornel Vasile a scris:

sesizati conducerea superioara...