avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Activitate Iulia923

Activitate Iulia923

Cum ati rezolvat?
Mulțumesc!

hadrian2013 a scris:

Sincer,nu am am intrebat alti proprietari de apartamente fara locuri de parcare.Nici nu a fost vreo discutie pe tema asta,cel putin nu la urechile mele.
Iar cei care se ocupa de porti(mentenanta) mi-au zis ca sunt singurul care cere acces in curte fara sa am loc de parcare(ca o fi asa sau nu,nu stiu).
Cert e ca in trecut cand ceream voie sa intru la portar(fusese o firma de paza),la un moment dat au fost proprietari care au facut scandal ca sa nu se mai intre decat cei cu loc de parcare.Firma de paza s-a conformat si nu a mai lasat pe nimeni.Ulterior s-a renuntat la paza umana pt ideea de "ingradire".
Una peste alta eram curios daca pot aduce un argument legal pt acces auto (ma gandeam ca poate exista un articol undeva pe interzicerea ingradirii accesului la spatiu cota indiviza..ceva de genul asta).
Offtopic : A mai fost o discutie in trecut in legatura cu repartizarea cheltuielilor pt gard,porti,camere supraveghere,in general investitii facute si un grup de persoane a invocat o lege(nu am retinut) prin care aceasta repartizare a fost facuta cf cota indiviza,nu impartire egala a costurilor.
La o chestie din asta ma gandeam si eu,daca am ceva argumente "legale"...?

Si care sunt procedurile?
Prima este autorizație de la primărie. Urmatoarele? Nu este nevoie de semnaturile tuturor proprietarilor pentru acordul instalării porții?
Mulțumesc

ynocentta a scris:

In situatia in care detineti documente de proprietate asupra spatiului cu destinatia de parcare auto,sunteti indreptatita sa sesizati oficial Directia Corp Control din cadrul primariei,care va verifica respectarea procedurii si existenta formalitatilor necesare ridicarii portii de catre asociatia de proprietari

Buna ziua.
Locuiesc i blic noua si la achiziționarea apartamentelor,nu era poarta.
Acum se dorește i.stalarea de poarta,pentru că sunt bloc este un magazin alimentar si toti bețivii si drogați fac mizerie la noi in curte.
Fiul co constructorului are apartament cu noi in bloc. Magazinul este la constructor si la fiu în chirie.
Blocul este dreptunghiular si parcarile sunt langa bloc, formând un "L" cu capul in jos (sau i oglinda) partea mai lungă mergând până la strada si depășește colțul blocului cu 2 parcări (una a mea).
Se dorește montarea de poarta,însă doar de la colțul blocului,parcarea mae si a încă unui vecin rămânând pe dinafara. Mașinile noastră vor fi "umerașe " pentru clienții magazinului,si me trezim mereu cu mașinile avariate si avariate chiar si acum
Ceilalți locatari zi ca faci poarta pentru protecție, nu invocă direct parcarea, deși, supa ce au spus ei cum să se facă poarta fiecare era mulțumiți că nu isi mai găsesc mașinile avariate dupa montarea porții,discuție pe care acum nu o mai recunoaște nici unul. Am C.F pe parcare. Pot sane exclusă? Au voi e să facă poarta asa, fără semnătură tuturor locatarilor. Multumesc
Buna ziua,
Mama mea lucreaza din 2004 intr-o scoala ca îngrijitor de curățenia. Al.lucrat timp de 6 ani cu norma intreaga, apoi a rămas cu 1/2 norma (s-a desființat ciclul 2)
In tot acest timp ea a aprins focurile ,între 10 și 15 focuri la norma intreaga, 5 focuri de când este cu 1/2 norma. In acest timp nu a fost transferată în nici u fel pentru aceasta munca, deși în fi sa postului nu se încadrează aprinderea focului, taiatul lemnelor, schimbarea becurilor, organizarea cărților în bibliotecă...lucruri pe care le-a făcut si le face încă. Pentru curtea școlii (2 curți mari ) nu este plătită, spunandui-se ca ni fac parte din contract, dar mereu i se spunea să le curețe. Stiu ca in unele școli functioneaza 1/2 norma îngrijitor curățenia si 1/2 foschist. La ea nu se aplica.
E tarziu să facem ceva, a muncit atatia ani în plus pentru nimic,? Care ii sunt drepturile ,dar și obligațiile conform legii, cum își poate cere drepturile?
Mulțumesc!