avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ma poate obliga asociatia de proprietari sa platesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ma poate obliga asociatia de proprietari sa platesc poarta de acces in curte?

buna ziua.
am si eu niste intrebari legate de drepturile asociatiilor de proprietari de a ma obliga sa platesc pt. o poarta de acces in curtea blocului.
locuiesc intrun ansamblu de 3 blocuri noi, si s-a hotarat sa se monteze poarta de acces in curte. pe mine nu ma ajuta cu nimic, dimpotriva, ma dezavantajeaza, iar hotararea a fost luata probabil de majoritatea proprietarilor.
eu am loc de parcare cumparat, am c.f. si nr. topo., cand l-am cumparat nu exista poarta, cu siguranta nici in proiectul pt. autorizarea de constructie, intrebarea mea este daca se poate autoriza constructia unei porti care sa-mi ingradeasca accesul la locul de parcare, fara acordul meu, dar la cererea asociatiei de proprietari. si in acest caz, daca ma poate obliga asociatia sa platesc pt aceasta, mai exact sa nu imi dea cheie de acces.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 11:05, 31 Martie 2022
Masurile adoptate de asociatia de proprietari cu majoritate de voturi sunt obligatorii pentru minoritate si cei care nu au participat la adunarea respectiva
Fiind lucrare parte comuna,este legala masura impunerii c/v tuturor proprietarilor
Referitor la ocuparea spatiului de parcare auto,verificati daca detineti documente de proprietate sau de concesionare provizorie
locul de parcare este proprietate, este trecut in contractul de vanzare-cumparare, avand si nr. topo., si detin si acte de proprietate. in momentul in care eu l-am cumparat, nu se punea problema ingradirii de nici o forma a accesului, mai exact cheltuieli suplimentare.
deci nu mi se pare normal ca odata ce am cumparat acest loc de parcare, cu drum de acces, sa ma trezesc peste un timp ca asociatia de proprietari care intre timp a dobandit curtea blocului, sa ma oblige sa platesc pt a avea acces.
multumesc!
In situatia in care detineti documente de proprietate asupra spatiului cu destinatia de parcare auto,sunteti indreptatita sa sesizati oficial Directia Corp Control din cadrul primariei,care va verifica respectarea procedurii si existenta formalitatilor necesare ridicarii portii de catre asociatia de proprietari
Si care sunt procedurile?
Prima este autorizație de la primărie. Urmatoarele? Nu este nevoie de semnaturile tuturor proprietarilor pentru acordul instalării porții?
Mulțumesc

ynocentta a scris:

In situatia in care detineti documente de proprietate asupra spatiului cu destinatia de parcare auto,sunteti indreptatita sa sesizati oficial Directia Corp Control din cadrul primariei,care va verifica respectarea procedurii si existenta formalitatilor necesare ridicarii portii de catre asociatia de proprietari

Sunt si locatari care nu vor interfon,sa intre oricine in bloc,dar până la urmă se supun majorității pentru că așa este traiul la comun.Daca aveți argumente le susțineți în adunarea generală și obțineți voturile,se pare că nu a fost așa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicere acces auto in curtea blocului hadrian2013 hadrian2013 Buna ziua, Rog ajutor cu o informatie /sfat : Stau in complex rezidential cu o parcare subterana si una supraterana cu locuri delimitate clar.In rest ... (vezi toată discuția)
Acces cota parte indiviza contra cost hadrian2013 hadrian2013 Salutare ! Rog o informatie daca se poate : La blocul unde stau, sunt exasperat de cheltuielile asociatiei. Nu intru in detalii dar nici la un bloc de 40 de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de trecere iedulet iedulet Am cumparat de la un cetatean un imobil , situat intr-o curte comuna.Ne-am inteles verbalcu privire la accesul auto in curte.Din intrarea in curte am cumparat ... (vezi toată discuția)