avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate Bukos

Activitate Bukos

Copiii au dreptul la pensie de urmaș IOVR până la vârsta de 16 ani;
dacă își continua studiile într-o forma de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
Danesmarian0@gmail.com a scris:

Tatăl a fost veteran d de război și invalid, a fost pensionar iovr,vreau să știu dacă eu ca fiu pot beneficia de indemnizație de urmaș și unde mă pot adresa, vă mulțumesc anticipat?!

Bună ziua .
Tatăl meu născut în data de 14 .04.1935, a decedat in data de 06 .05.2022 ,fiind pensionar .
Mama născută in 20.03.1938, cu pensie de agricultor+ legea 118 din 1990 are dreptul la pensie de urmaș ?
Durata casatoriei a fost de 67 ani.
Bună ziua.
Mama mea este orfană de război, tatal ei a dispărut în al doilea război mondial. Menționez că a luptat pe front.
Are mama dreptul la indemnizație sau pensie?
Medicul de familie nu poate să elibereze adeverință dacă nu mergeti la medic de specialitate sa primiți o scrisoare medicală.

ioniiorg a scris:

Adeverinta trebuie sa ateste "ca nu sunt in evidenta medicului de familie avand boli psihice",
nu ca nu am boli psihice. Nu e acelasi lucru.

Bună ziua.
Mai nou din ce in ce mai mulți notari cer adeverință care să dovedească faptul ca nu suferiți de o boală psihică.
Această metodă o folosesc pentru ca foarte multe persoane nu au mai recunoscut că au semnat un document.
Adeverința trebuie să o obțineți de la un medic psihiatru, nu medicul de familie. Puteți apela la un alt notar, nu toti cer asa ceva.
Succes.

ioniiorg a scris:

Pentru o iesire din indiviziune pentru un teren, notarul mi-a cerut adeverinta de la medicul de familie ca nu sunt in evidenta sa pentru boli neuropsihice, dar medicul de familie refuza spunand ca este ilegal sa-mi dea aceasta adeverinta.
Am doua intrebari:
1/ Care este exact legea sau reglementarea in baza careia notarul imi cere adeverinta de la medicul de familie ca nu sunt in evidenta sa pentru boli neuropsihice? As vrea sa fac o cerere scrisa medicului in care sa mentionez aceasta lege/reglementare. Am vorbit cu notariatul, dar sunt prea ocupati.
2/ Care este organizatia care reglementeaza legile pe care se bazeaza activitatea medicului de familie, la care pot sa apelez sa-mi confirme daca este legal sau nu?

Bună ziua.
Bunicul meu a fost refugiat in perioada 1940-1945 de acasă si a dispărut (nu s-a mai intors).
Cum poate demonstra mama mea acest lucru pentru a beneficia de pensie de urmas in baza noii legi 154 /2021?
Se poate cu martor sau adeverință de la primaria din comuna in care a locuit in lipsa documentelor?
Multumesc frumos pentru un eventual răspuns.
Bună ziua.
Tatăl mamei mele a dispărut în timpul celui de-al doilea razboi mondial, luptând pe front.
Nu reușesc să obțin despre el nimic:dacă a fost deportat, luat prizonier sau unde a murit.
De la Pitești am obținut o fișă matricola dar nu reiese ce s-a întâmplat cu el.
Unde as mai putea apela pentru a obține o informație.
Mama mea la ce indemnizatie/pensie ar avea dreptul.
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Schimbare CI după divorț
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns.

Nu trebuie să il schimbe, este valabil până în 2080
Bună ziua.
Vă rog frumos să mă ajutati cu un răspuns. Am divorțat recent, fostul nu mai locuiește cu mine și nu are nici un drept asupra apartamentului.
Unde trebuie să apelez ca să fie obligat să își schimbe cartea de identitate? Mentionez că el nu vrea acest lucru.
Multumesc frumos.
Bună ziua.
Unde aș putea afla ce s-a întâmplat cu bunicul meu care a participat la cel de-al doilea razboi mondial unde a dispărut.
Vreau să aflu dacă a fost luat prizonier de armata rusă, a fost in lagăr de concentrare... etc.
De la Arhivele Militare Pitesti am obtinut o foaie matricola dar nu se specifica ce s-a întâmplat cu el.
O eventuală adeverință ar fi de folos mamei mele pentru a obține o indemnizație in baza legii 232 /2020.
De ce acte are nevoie și de unde se pot obține?
Multumesc frumos pentru eventuale raspunsuri.