Bună ziua.
Mai nou din ce in ce mai mulți notari cer adeverință care să dovedească faptul ca nu suferiți de o boală psihică.
Această metodă o folosesc pentru ca foarte multe persoane nu au mai recunoscut că au semnat un document.
Adeverința trebuie să o obțineți de la un medic psihiatru, nu medicul de familie. Puteți apela la un alt notar, nu toti cer asa ceva.
Succes.
ioniiorg a scris:
Pentru o iesire din indiviziune pentru un teren, notarul mi-a cerut adeverinta de la medicul de familie ca nu sunt in evidenta sa pentru boli neuropsihice, dar medicul de familie refuza spunand ca este ilegal sa-mi dea aceasta adeverinta.
Am doua intrebari:
1/ Care este exact legea sau reglementarea in baza careia notarul imi cere adeverinta de la medicul de familie ca nu sunt in evidenta sa pentru boli neuropsihice? As vrea sa fac o cerere scrisa medicului in care sa mentionez aceasta lege/reglementare. Am vorbit cu notariatul, dar sunt prea ocupati.
2/ Care este organizatia care reglementeaza legile pe care se bazeaza activitatea medicului de familie, la care pot sa apelez sa-mi confirme daca este legal sau nu?