avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate Bukos

Activitate Bukos

Nu mai sunt valabile acele scrisori de mână.
Acum am pierdut un teren care a fost revandut de catre mostenitorii persoanei de la care parintii mei l-au cumpărat .

Moldosem a scris:

Se pot face acte pe un teren detinut cu o hartie de mana prin care sau facut schimb de terenuri intre 2 propietari , hartia e datata si stampilata de uat unde era unul din terenuri plus titulul de propietate in original al primului propietar, terenul este folosit de la momentul schimbului de familia noastra, nu am platit impozit ( ne este frica sa mergem la primarie pentru ca multi in situatia noastra au ramas fara terenuri dupa ce a aflat oficialii de ele...) la momentul schimbului in registrul agricol se facuse modificarea de propietar....

Pe locurile de parcare cu insemnul handicap ,au dreptul să parcheze persoanele cu handicap care beneficiaza de legitimații albastre si insotitorii lor.

Fratila Tudor a scris:

Pensionarul care a beneficiat de pensie de invaliditate gr1 grav cu însotitor și a ieșit la pensie la. limita de vîrsta și beneficiind în continuare de dreptul la indemnizație de însotitor care este scutit la ,,impozitul,, pe mașină, poate beneficia și de dreptul de a parca pe un loc de parcare cu însemnul ,,handicap,, deoarece cele cu însemnul ,,handicap,,. Dacă DA atunci care sunt pașii de urmat pentru a fi în legalitate.

Răspuns la discuția Tulburare de posesie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc frumos.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Poliția nu prea ia în serios astfel de plângeri.
Pare sa fie vorba de infracțiunea de tulburare de posesie dar trebuie analizata plangerea scrisa și văzute actele în domeniul juridic pentru a nu exista mici detalii care sa schimbe lucrurile.

Avocatul si taxa de timbru trebuie achitate de reclamant in procesul civil.

București 2025

Mulțumesc mult

gi-jane2 a scris:

Daca ajungeti acolo, dvs în calitate de reclamant, scrieti în cerere ca solicitate și cheltuieli de judecata și le veto recupera de la parat.
Mergeti cu actele la un avocat.

Mulțumesc frumos!
Cine plătește taxele la judecatorie?
Bună dimineața!
Detin un teren care a fost dobândit in urma succesiunii după tatăl meu.
Am toate actele in regula.
După intabularea terenului ( au făcut-o parintii mei in anul 2019) s-au pus țăruși pe linia de hotar avand rol de delimitare..
Fiul proprietarei terenului vecin i-a scos pe toti .
Pe o portiune de teren acest vecin are mai multi pomi ,chiar pe linia de hotar din cauza cărora am avut pagube (terenul nu a dat roade)
Am incercat să ii cer sa isi taie pomii explicandu-i că legea 631, imi permite să ii tai pe cheltuiala lui.
De fiecare dată a inceput sa se certe.
El sustine că actele mele nu sunt valabile ,că masuratorile nu s-au facut corect .
Mentionez ca prima data parintii lui si-au intabulat prima data terenul( cu 4-5 ani inaintea noastră).
Nu pot să imi folosesc terenul pentru că acest individ este foarte recalcitrant.
A stat de vorbă cu el si primarul
comunei,in zadar ,el sustine ideile lui.
Întrebare mea este cum pot să il potolesc ?
Avand in vedere ca a distrus semnele din limita de hotar,
pot să il acuz de tulburare de posesie și sa ii cer daune morale si materiale (pe
toată perioada retroactiva)?
Mentionez că nu el este proprietar in acte, ci mama lui .
Mulțumesc anticipat!

Copiii au dreptul la pensie de urmaș IOVR până la vârsta de 16 ani;
dacă își continua studiile într-o forma de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
Danesmarian0@gmail.com a scris:

Tatăl a fost veteran d de război și invalid, a fost pensionar iovr,vreau să știu dacă eu ca fiu pot beneficia de indemnizație de urmaș și unde mă pot adresa, vă mulțumesc anticipat?!

Bună ziua .
Tatăl meu născut în data de 14 .04.1935, a decedat in data de 06 .05.2022 ,fiind pensionar .
Mama născută in 20.03.1938, cu pensie de agricultor+ legea 118 din 1990 are dreptul la pensie de urmaș ?
Durata casatoriei a fost de 67 ani.
Bună ziua.
Mama mea este orfană de război, tatal ei a dispărut în al doilea război mondial. Menționez că a luptat pe front.
Are mama dreptul la indemnizație sau pensie?
Medicul de familie nu poate să elibereze adeverință dacă nu mergeti la medic de specialitate sa primiți o scrisoare medicală.

ioniiorg a scris:

Adeverinta trebuie sa ateste "ca nu sunt in evidenta medicului de familie avand boli psihice",
nu ca nu am boli psihice. Nu e acelasi lucru.