avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate MihaelaDAM

Activitate MihaelaDAM

Multumesc pentru raspunsul dv. Daca eroarea e la OCPI trebuie indreptat la ei? Si mai apoi reintors la notar care sa faca si el o indreptare de eroare materiala in certificatul de mostenitor? Multumesc.

Liliana Gradinaru a scris:

Trebuie identificata eroarea si facuta o indreptare de eroare materiala.

Dl Adrian Dimitriu: Multumesc pt raspunsul dv. Insa, numarul cadastral si nr. CF de acum 20 de ani nu au nicio legatura cu numerele actualele (noi). Eu nu am vazut extrasul CF de acum, ii stiu doar numarul, cel trecut in certificatul de mostenitor. Doar mi s-a spus ca difera substantial suprafetele si ca apartamentul trecut e altul, 7, eu stau dedesubt, la 4, deci diferenta de suprafata nu are cum sa fie de `30 mp. Din codificarea noua a CF inteleg ca este vorba de apt 8, care intr-adevar este mult mai mare decat ce am eu. Ori notarul a cerut aiurea, ori cei de la OCPI au eliberat aiurea, ori , in 20 ani, ceva a fost inscris gresit in CF. Nu am de unde sa stiu. Ce nu mi se pare normal este de ce s-a mers mai departe cu succesiunea, de ce nu s-a lamurit inainte ce s-a intamplat, de ce trebuie eu sa alerg acum - probabil si sa platesc in plus- sa rezolv ceea ce altii au fost platiti sa faca corect de la bun inceput? Multumesc.
Actul de moștenitor cu nr Carte Funciara gresit are vreo valoare? Ce importanta are CF la intabulare? Notarul susține ca contează doar actul de moștenire, ca CF are o eroare materiala pe care eu trebuie sa o corectez. Eu cred, după nr de CF pe care l-a obținut notarul, ca e vorba de alt apartament de pe scara mea, are și o suprafață cu vreo 35 mp mai mult decât am eu în actele de proprietate și în vechiul act de mostenire ( aveam 50% eu și 50% tatăl meu care a decedat).
Un contract incheiat intre asociatia de proprietari si firma de curatenie este valabil daca este semnat din partea asociatiei de un loctiitor de presedinte? Presedintele in functie este plecat din tara si a transmis pe whatsapp ca isi delega dreptul de semnatura unui membru din comitet, nu exista nimic scris, doar o declaratie in online. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Arhiva IPROMET Bucuresti
Ati gasit arhiva IPROMET? Sunt si eu fosta salariata IPROMET, am nevoie de o adeverinta cu veniturile realizate si nu stiu unde as putea sa gasesc arhiva lor. Multumesc.

stelicalaz a scris:

Problema este ca IPROMET Bucuresti, care era un institute de proiectare in domeniul metalurgiei si-a schimbat statutul si nu mai are documente ale angajatilor de pe vremea cand se ocupa numai de proiectare. Aceste documente au fost transferate intr-o arhiva din Bucuresti a carei adresa nu reusim sa o gasim. In acest sens poate reusiti sa ma ajutati.

Multumesc, la contraventii/sanctiuni nu ma gandisem. Sper sa se potoleasca, sunt oameni cu parul alb, sunt vesnici in comitet pentru ca niciun locatar nu vrea sa se implice, dansii citesc si aplica legea dupa cum le sunt interesele si daca mai apare un vecin care incearca se le explice ca legea este altfel decat o interpreteaza dansii il jignesc si ii instiga pe locatari contra curajosului si treaba merge pentru ca trebuie sa existe un comitet cu un presedinte la asociatie iar dumnealor ameninta cu demisia (pe care oricum nu au de gand sa si-o dea).
Multumesc, cam asa intelegeam si eu articolele citate de dv din statului asociatiei. Insa cei din comitet exact cu articolul 31 m-au amenintat. Nu am mentionat ca vecina cu pricina, ca sa fie mai convingatoare si sa accept demolarea, m-a inundat de 5 ori in cursul anului trecut, Pur si simplu lasa apa sa curga pana iesea din cada si se prelingea pe tavanul si peretii mei. Nu am protestat decat de la penultima inundatie si asta pentru ca mi-a spus ca este fara job momentan. Am gresit. Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. Si-n tot acest timp ma presa sa accept lucrarile la mine in apartament, desi ea bani nu avea! Efectiv a fost/este bullying. Ar fi trebuit de fiecare data sa ma adresez asiguratorului iar acesta sa se indrepte impotriva ei vazand ca totul se repeta luna de luna. Asociatia mi-a spus ca nu are ce sa-i faca, nu sunt parti comune in joc.
Locuiesc intr-un bloc foarte vechi, de ceva timp vecina de deasupra face presiuni asupra mea sa-i permit accesul la mine in baie, mai precis sa sparga planseul, deoarece doreste sa mute cada in locul wc-ului si wc-ul in locul cazii, ele fiind in proiectul initial al blocului pe coloane distincte. Eu nu sunt de acord, tevile de scurgere le-am schimbat cu mari costuri si deranj in urma cu 5 ani pana la nivelul planseului, la acel moment vecina de sus nu a vrut sa-si schimbe tevile, si i-am respectat dorinta. Tevile sunt de fonta,nu sunt sparte, sunt functionale, insa sub pretextul ca s-ar putea sparge in urma interventiei sale imi impune sa le schimb si eu. In fapt, mi-a spus un instalator, ca fara interventie pe partea comuna nu are cum sa faca rocada in propria baie, trebuie montate piese suplimentare pe coloana care, normal, ca s-ar sparge. M-a reclamat la asociatie si, desi am aratat ca daca lasa pe loc obiectele sanitare nu este nevoie de interventie la partea comuna, membrii din comitetul executiv vor sa imi impuna acest lucru. E legal ce se intampla? Eu nici nu vreau si nici nu imi permit sa raman fara baie zile in sir cu tata care are 90 de ani . Vecina vrea schimbate ambele coloane de canalizare inclusiv 2 coloane alimentare apa ceea ce inseamna la mine demontat cada, wc, tavan fals. pereti rigips cu faianta pe ei etc. si mai apoi refacerea lor; culmea e ca vrea sa facem 50/50 si cheltuielile! Multumesc.