avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate sofiatitan

Activitate sofiatitan

am fost la un notar si mi-a zis ca nu se poate, decat sa piarda avansul si ca as fi obligat sa inapoiez ratele. nu stiu daca sa mai incerc si la alti notari sau nu
Vreau sa vand o proprietate, cumparatorul nu are toti banii

Se poate face act de promisiune bilaterala in rate unde daca cumparatorul rateaza una din platile lunare contractul sa devina nul, iar eu sa nu fiu nevoit sa-i inapoiez ce a platit pana in acel moment ?

De exemplu a platit 6 luni din 12 si rateaza o plata, pot sa fac acest act sa nu fiu nevoit sa returnez nici un ban ?
Buna ziua,

Am avut un proces cu politia romana, care s-a solutionat in 19.02.2021, iar de atunci inca nu am primit hotararea definitiva. Este normal? Are rost sa fac o cerere de urgentare a redactarii sau e degeaba? Daca poate cineva din domeniu sa imi spuna cam cat dureaza de obicei aceste hotarari definitive sa vina in posta.

Multumesc anticipat !
Am inteles acum, va multumesc pentru timpul acordat. Sa aveti o zi minunata !
Va multumesc pentru raspuns, sa inteleg ca cele 30 de zile care au trecut deja nu au nici o legatura cu durata in care acuzatul poate face apel? Adica acesta are 30 de zile sa faca apel din momentul in care primesc hotararea in posta?

Si dupa ce trec cele 30 de zile de la primirea in posta, in cat timp devine hotararea definitiva? Devine instant?
Buna ziua, am avut un proces in care pe site, scrie asa:

Tip solutie: Admite plângerea
Cu apel în 30 zile de la comunicare prin punerea soluţiei la dispoziţiapărţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Ma aflu intr-o mare confuzie de termeni. Nu inteleg diferenta dintre termenii juridici : "pronuntare" , "comunicare" , "redactare" si nu inteleg ce pasi trebuie sa fac pentru a obtine hotararea irevocabila.

Vreau sa stiu daca dupa aceste 30 de zile voi primi prin posta hotararea irevocabila? Sau dupa 30 de zile voi fi doar instiintata ca s-a redactat hotararea, iar apoi trebuie sa mai fac ceva in plus pentru a deveni irevocabila?

Tin sa precizez ca am fost la judecatorie, paratul nu a facut apel, dar mi s-a spus ca nu s-a redactat nimic inca si sa astept acasa. Intrebarea mea e, ce astept eu de fapt acasa? O hotarare provizorie sau chiar cea irevocabila? Unii spun ca dupa "comunicarea sentintei" mai dureaza inca 30 de zile care nu sunt de fapt 30 de zile, in functie de aglomeratia tribunalului ca mai apoi sa devina sentinta definitiva.

Va rog frumos, daca poate cineva sa ma lamureasca ca sunt intr-o ceata totala. Eu urmeaza sa ma mut din oras si trebuie sa aflu daca mai are rost sa astept pentru hotarare, caci daca dureaza mai mult de 30 de zile nu pot sa astept in oras degeaba. Iar daca dureaza mai putin, nu vreau sa plec si apoi sa ma intorc peste cateva zile.

Va multumesc anticipat !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Trebuie sa așteptați pana expira termenul de apel si apoi faceți legalizarea.
Întrebați la arhiva care este situația cu dosarul pentru legalizare.

Am fost si am verificat la arhiva, mi s-a spus ca procesul s-a solutionat dar nu s-a realizat redactarea sentintei si mi s-a spus sa astept acasa..
Va multumesc pentru raspuns,

Din cate stiu, in cazul acestor amenzi declarate neconstitutionale, politia nu va face apel pentru ca nu au cum sa castige. Deci, cel mai probabil nu au facut nici in acest caz. Problema e ca nu stiu daca s-a definitivat sentinta si inchis procesul. O sa merg maine la prima ora sa verific la arhiva.
Buna ziua,
Am avut un proces cu politia romana pe care l-am castigat, apoi a urmat partea in care politia a avut drept de apel 30 de zile. Ei bine, au trecut mai bine de 30 de zile, iar pe site, la informatii dosar apare: "Stadiu procesual: Fond". Cum stiu cand s-a acordat sentinta definitiva si irevocabila ? Ar trebui sa ma duc personal la tribunal ? Cum procedez ?

Vreau sa precizez ca procesul a fost in legatura cu amenzile declarate neconstitutionale in prima perioada a carantinei, perioada in care am fost amendata cu 20 de milioane. Bani care mi-au fost extrasi de catre ANAF direct de pe card, iar acum, ar trebui sa merg la ANAF cu sentinta definitiva de la proces pentru a-mi recupera banii. Problema e ca nu stiu cand se acorda aceasta sentinta definitiva.

Multumesc anticipat pentru ajutor !